Naștere neașteptată în toaleta unui avion. Femeia nu știa că este gravidă

Un nou-născut a venit pe lume joi, 7 decembrie, la o altitudine de peste 5.000 de metri, undeva deasupra Oceanului Atlantic. Mama sa, o tânără din Ecuador care nu știa că este însărcinată, a născut la bordul unei aeronave aparținând companiei aeriene KLM, în timpul unui zbor ce decolase din Guyaquil (Ecuador) cu destinația Madrid.

Tamara, tânăra sud-americană se îmbarcase într-un zbor între Ecuador și Spania, printr-o escală în Olanda, potrivit NL Times. La îmbarcare, femeia nu-și imagina că acest zbor îi va marca viața pentru totdeauna, deoarece va deveni mămică înainte de aterizarea avionului.

Început miercuri, 6 decembrie, zborul KLM 755, a plecat din Quito (capitala Ecuadorului) într-o cursă de o oră spre Guayaquil. Aeronava Boeing 777-200 a continuat ulterior cu o călătorie de 11 ore până la aeroportul olandez Schiphol, de lângă Amsterdam. A sosit acolo la ora 12:55 p.m. a zilei de joi, cu aproximativ 25 de minute înainte de ora programată.

Cu câteva ore înainte de aterizarea pe aeroportul Schiphol, Tamara a suferit o criză de ceea ce ea și-a imaginat inițial că era doar o simplă durere de stomac.

„Cu câteva ore înainte de a ateriza în Olanda, o durea stomacul și a decis să meargă la baie. Spre surprinderea ei, după două contracții, a avut brusc un copil în mâini”, povestește un purtător de cuvânt al Spitalului Spaarne Gasthuis din orașul olandez Haarlem (zona metropolitană Amsterdam), unde mama și copilul au fost internați imediat după aterizare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Tamara habar nu avea că este însărcinată și a fost destul de surprinsă de eveniment. Un caz tipic de negare a sarcinii, care afectează aproximativ una din 500 de mame.

Acest fenomen fiziologic are ca rezultat absența semnelor clasice care sugerează sarcina: femeile continuă să aibă menstruații false, nu au grețuri și nici burtă vizibilă ca la majoritatea femeilor însărcinate”, a adăugat același purtător de cuvânt.

Doi medici și o asistentă de naționalitate austriacă au fost din fericire prezenți printre pasagerii de la bordul avionului și au asistat-o ​​pe tânără după naștere. Nou-născutul a primit numele de Maximiliano, după numele unuia dintre cei doi medici care au îngrijit-o pe ecuadoriancă.

„Atât Tamara cât și Maximiliano erau, din fericire, sănătoși. Echipa din departamentul de naștere a făcut tot posibilul pentru a se asigura că ambii au primit îngrijirea corespunzătoare și că documentele necesare pentru Maximiliano sunt pe drum.

„Cât de curând, Tamara și Maximiliano vor continua drumul spre Madrid. Spaarne Gasthuis le urează numai bine”, a scris spitalul olandez pe propriul site.