Natalia Intotero: Românii din Cagliari vor avea secție de vot la alegerile prezidențiale din luna noiembrie

O întâlnire de lucru a avut loc în această dimineață de sâmbătă, 14 septembrie, la primăria din Cagliari (Sardinia) între primarul Paolo Truzzu și ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, însoțită de o delegație a guvernului român.

Alături de ministrul român au fost prezenți deputatul Andi-Gabriel Grosaru, în calitatea sa de președinte al minorității italiene din România, consilierul Ministerului Afacerilor Externe, Raluca Stratulat și viceconsulul de la Ambasada României la Roma, Ionuț-Florin Urs.

Având în vedere viitoarele alegeri prezidențiale din România, programate pentru luna noiembrie, ministrul Intontero a subliniat necesitatea înființării unei secții de vot pentru ca românii rezidenți la Cagliari și împrejurimi să poată vota în acest oraș.

Primarul Paolo Truzzu a garantat colaborarea maximă, astfel încât dreptul la vot să fie exercitat pentru cetățenii români rezidenți, punând la dispoziție spații ale administrației orașului pentru înființarea secției de votare, informează youtg.net.

În urma modificării legii electorale, cetățenii români din diaspora vor avea trei zile pentru a-și exercita dreptul de vot.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ministrul Natalia Intotero și-a exprimat, de asemenea, satisfacția că schimburile interculturale și colaborarea dintre comunitatea italiană și cea de rezidenți români se poate materializa la Cagliari.

„Suntem pentru o colaborare intensă cu toate comunitățile care trăiesc pe teritoriul nostru – a spus primarul Truzzu – și sprijinim proiectele care vizează menținerea tradițiilor cetățenilor români. Să nu uităm că este o nevoie împărtășită adesea și de italienii care locuiesc în afara țării noastre, adesea din motive de constrângere și nu de alegere, este suficient să amintim că în fiecare an 7-8.000 de tineri sardi se mută în străinătate.”

Românii din diaspora au posibilitatea de a vota și prin corespondență înscriindu-se până la data de 15 septembrie pe site-ul votstrainatate.ro.