Nicoleta omorâtă de nepotul ei: condamnat la 4 ani și 10 luni de închisoare, dar nu va mai sta deloc după gratii

În urmă cu un an, mai exact în data de 17 iulie 2018, Nicoleta Căciulă era găsită fără viață de către pompieri în locuința sa din Brunico, provincia Bolzano, după ce au intervenit pentru a stinge un incendiu. Corpul Nicoletei, în vârstă de 46 de ani, se afla pe podea și era înfășurat într-o pătură, iar deasupra sa a fost găsit un cablu electric, relatau autoritățile imediat după tragedie.

Nicoleta Căciulă, 46 de ani. Sursa foto: Facebook – profil public

Deși inițial se presupunea că femeia ar fi murit intoxicată cu fum în timp ce dormea, rezultatele autopsiei au stabilit ulterior cu claritate că Nicoleta Căciulă nu a murit nici din cauza fumului inhalat și nici din cauza incendiului. Conaționala noastră fusese așadar ucisă, fiindcă în plămânii Nicoletei nu au fost găsite urme de fum, dovadă clară că aceasta a decedat înainte ca incendiul să aibă loc.

La aproape o lună de la decesul Nicoletei, autoritățile italiene au reușit să identifice autorul crimei care se pare că a încercat să-și ascundă urmele prin incendierea apartamentului, riscând totodată ca toți locatarii din aceea clădire să piară în incendiu. Cel care a omorât-o pe femeia română era nimeni altul decât nepotul său, Daniel Lorys Căciulă, în vârstă de 22 de ani și născut în Italia, la San Candido (provincia Bolzano) dar rezident în aceeași localitate ca mătușa sa.

Daniel Lorys Căciulă, 23 de ani. Sursa foto: Facebook

A urmat apoi un proces în tribunal care a durat aproape un an, iar acuzația adusă tânărului de 22 de ani a trecut de la crimă cu premeditare, la crimă prin imprudență. De curând, Daniel Lorys Căciulă și-a recunoscut crima și a căzut de acord cu Procuratura din Bolzano să fie condamnat la 4 ani și 10 luni de închisoare pentru fapta sa, iar judecătorul Walter Pelino a acceptat acest acord vineri, 2 august 2019.

Potrivit ziarului local Alto Adige, avocatul lui Daniel Căciulă, Angelo Polo, a reușit să demonstreze în fața judecătorului că tânărul nu a avut intenția să o omoare pe mătușa sa. Conform reconstituirii făcută de avocat, Daniel se pare că nu a omorât-o pe mătușa sa prin strangulare cu un cablu de curent electric, cum se presupunea inițial, ci printr-o lovitură de arte marțiale stil Krav Maga aplicată la gâtul femeii, lovitură care i-a afectat circulația sângelui și ritmul cardiac, provocându-i un infarct.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Motivul acestei lovituri, spune avocatul tânărului, ar fi că mătușa sa i-ar fi făcut avansuri sexuale și  Daniel ar fi încercat doar să se apere, deși rămâne un mister de ce, în urma crimei, tânărul a dat foc apartamentului pentru a-și ascunde urmele, în loc să cheme ambulanța. Avocatul a reușit să demonstreze de asemenea și că Daniel Căciulă este parțial labil psihic, ceea ce a contribuit la convingerea judecătorului să accepte acordul între inculpat și Procuratură.

Așadar, decesul Nicoletei ar fi venit ca urmare a deciziei tânărului de a bloca avansurile sexuale ale mătușii asupra sa. Aceste avansuri se pare că au fost confirmate și de rudele celor doi, care au declarat că femeia s-a arătat atașată sentimental de nepot în repetate rânduri în trecut și îi făcea plăcere să fie în compania sa.

În ciuda condamnării sale totuși Daniel Lorys Căciulă nu va mai petrece nici măcar o zi în spatele gratiilor, mai precizează sursa citată. Tânărul a petrecut deja aproape un an în închisoare și în cursul zilei de vineri, 2 august 2019, acesta a fost eliberat, iar pedeapsa ar trebui să fie aplicată doar după ce condamnarea va deveni definitivă. Cu toate acestea, Daniel nu va mai fi obligat să stea în închisoare fiindcă a ispășit deja un an din pedeapsă și conform legii italiene, acesta are dreptul să ceară să fie eliberat condiționat, sub supravegherea serviciilor sociale, deoarece timpul care rămâne de executat în închisoare este sub patru ani.

Judecătorul Walter Pelino a dat dispoziție însă ca, la terminarea pedepsei primită în data de 2 august, inculpatul să mai execute alți doi ani de libertate condiționată sub supravegherea serviciilor sociale.

Distribuie acest articol