Ninsori abundente în Italia: O badantă dintr-un sat izolat s-a simțit rău, salvatorii au ajuns cu greu din cauza zăpezii

Italia suferă la începutul acestei săptămâni din cauza unui front atmosferic rece, care a produs ninsori abundente ce au blocat mai multe localități, îndeosebi sate din zone izolate unde deszăpezirea s-a făcut în mod anevoios sau deloc.

Este și cazul localității Badia Prataglia din provincia Arezzo, care face parte din Parcul Național al Pădurilor Casentinesi, Monte Falterona și Campigna, unde pompierii, voluntarii de la protecția Civilă și personalul sanitar de la 118 au depus eforturi imense să ajungă la casa unei pensionare a cărei îngrijitoare s-a simțit rău.

Cele două femei locuiesc împreună într-o casă dintr-o zonă greu accesibilă, menționează La Nazione.

Ele au stat ore întregi în frig și pe întuneric, deoarece curentul s-a întrerupt din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

La un moment dat, badanta s-a simțit foarte rău și a sunat la 118. Salvatorii au reușit cu greu să străbată drumul prin zăpada care a acoperit totul în jur.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Îngrijitoarea a fost dusă de urgență la spital, iar bătrâna, care nu putea fi lăsată singură, a fost scoasă din casă și dusă în spate de pompieri, apoi pe targă, până la vehiculele de intervenție parcate într-o zonă accesibilă.

Până la însănătoșirea îngrijitoarei sale, ea își va petrece timpul într-o structură sanitară.