Ninsori abundente în Italia, circulație închisă pe autostrada A22

Pasul Brennero, un punct de trecere între Italia și Austria, a fost închis pentru trafic vineri, 23 februarie, din cauza condițiilor meteo severe, marcând o zi dificilă pentru călători și transportul de marfă.

Autostrada A22 este închisă între Vipiteno și Brennero (regiunea Trentino Alto Adige), informează Corriere della Sera.

Autoritățile au raportat închiderea autostrăzii A22 în Austria începând cu ora 11:30, după ce zona a fost acoperită de un strat gros de 40 de centimetri de zăpadă, determinând blocarea a zeci de camioane și autoturisme.

1200-2024022313142 (8)

Pe latura austriacă, situația s-a agravat rapid, rezultând într-un blocaj de peste 30 de kilometri, în timp ce pe partea italiană autoritățile se confruntă și ele cu dificultăți semnificative, inclusiv cinci kilometri de trafic blocat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lupta împotriva înzăpezirii este dusă cu toate utilajele disponibile, într-un efort de a restabili circulația cât mai curând posibil.

În întreaga regiune Trentino Alto Adige echipele de intervenție sunt mobilizate pentru a face față ninsorilor abundente, care au afectat nu doar zonele montane înalte, dar și localitățile situate la altitudini mai joase, până la 600 de metri deasupra nivelului mării.

Ninsorile persistente au dus la dificultăți majore în trafic, cu aproximativ șase kilometri de cozi între Bressanone și Vipiteno, precum și pe strada statală 12 între Fortezza și Brennero.

În zone precum Alta Val Venosta, Val Passiria și Val Sarentino se înregistrează precipitații deosebit de abundente.

Incidentele rutiere s-au înmulțit pe tot teritoriul regiunii, cu zeci de vehicule, inclusiv autoturisme, camioane grele și tiruri, implicate în accidente sau blocate în zăpadă.

Echipele de pompieri au fost solicitate în multiple rânduri pentru a recupera vehiculele avariate sau împotmolite, subliniind severitatea situației și eforturile extinse necesare pentru a menține siguranța și mobilitatea în această regiune afectată de vremea rea.

Distribuie acest articol