Noi curse aeriene din România către Italia, Spania și Germania începând din această vară. Data la care vor fi lansate

FlyLili, o nouă companie aeriană românească, va începe operarea zborurilor regulate de la data de 20 iulie, de la Aeroportul Internațional Sibiu, unde a fost înființată, conform unui anunț făcut în cadrul unei conferințe de presă organizate la aeroport, unde au fost dezvăluite detalii despre noile rute și planurile companiei.

2024_05_20_0_1_compania-aeriana-flylili-va_68874
Aeronavă deținută de compania FlyLili. © Răzvan NEGRU.

Compania sus-menționată va conecta acest oraș românesc cu mai multe destinații europene, contribuind la dezvoltarea economică și turistică a regiunii, relatează publicația locală Tribuna.

Compania va opera zboruri către Italia, Spania și Germania, prin 14 zboruri săptămânale, legând astfel Sibiul de următoarele destinații:

  • Roma (Italia) – în zilele de luni, joi și sâmbătă;
  • Milano (Italia) – în zilele de miercuri, vineri și duminică;
  • Barcelona (Spania) – marțea și sâmbăta;
  • Stuttgart (Germania) – lunea, joia și sâmbăta;
  • și Nürnberg (Germania) în fiecare miercuri, vineri și duminică.

FlyLili va folosi o flotă de avioane Airbus A-319, A-320 și A-321, oferind trei pachete de servicii: Basic, Comfort și Premium, cu prețuri începând de la 99 euro pe segment de zbor.

Pe lângă serviciile aeriene, compania deține și agenția de turism Lili Travel și serviciul de închirieri auto Drivelili.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Directorul aeroportului Sibiu, Marius Ioan Gârdea, a subliniat importanța acestui eveniment pentru comunitatea locală:

„Este o serie de vești bune, atât pentru noi, cât și pentru comunitatea pe care o deservim. Ne dorim să creăm condiții și mecanisme necesare pentru a avea destinații cât mai diversificate, oferind oportunități plăcute de călătorie în străinătate.”

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, a exprimat mândria locală legată de acest moment: „Suntem într-un moment de mare bucurie pentru noi, ca autoritate și aeroport, dar mai ales pentru sibieni.

Este un pas firesc după modernizarea aeroportului nostru. Este prima dată în istoria aviației post-decembriste când o companie aeriană cu rădăcini în Sibiu deschide zboruri spre destinații europene. Suntem bucuroși să anunțăm că sibienii vor putea zbura spre Italia, Spania și Germania.”

Cătălin Cotruț, CEO FlyLili, a vorbit despre potențialul de creștere al aeroportului Sibiu:

„Fără dorința de a zbura și fără sprijinul comunității, nu vom putea să ne dezvoltăm. Suntem o companie în dezvoltare și ne dorim să atragem cel mai bun personal din România și Europa, aplicând tehnologii moderne. Sperăm să câștigăm încrederea pasagerilor și să continuăm să creștem.”

Jurgen Faff, fondatorul FlyLili, a subliniat importanța noilor conexiuni directe: „Suntem siguri că sibienii așteptau cu nerăbdare aceste noi conexiuni directe cu Spania, Italia și Germania. Aceste rute sunt o invitație pentru turiști și oameni de afaceri să descopere frumusețea și oportunitățile economice ale Sibiului.”

Logo-ul companiei FlyLili reprezintă un cap de câine, simbolizând loialitatea și dragostea fără limite, valori care modelează fiecare călătorie.

În plus, animalele de companie vor avea acces gratuit în aeronavele FlyLili, adăugând un plus de confort și grijă pentru pasageri.