Noi detalii despre moartea Anicăi, românca ucisă în Italia. A cerut 10.000 de euro împrumut de la fostul angajator

Noi informații aduc o nouă perspectivă asupra morții misterioase a Anicăi Panfile, mama româncă de 31 de ani a patru copii, care a fost găsită decedată de un pescar la data de 21 mai 2023, pe malul râului Piave, în localitatea Spresiano, provincia Treviso din Veneto.

spresiano-anica-2-29-05-23
Locul în care a fost găsit cadavrul. Foto: Quotidiano del Piave.

Potrivit publicației locale Prima Treviso, un împrumut în valoare de câteva mii de euro, despre care nimeni nu știa și indiciile că Anica a fost legată în timp ce era bătută, aruncă o nouă lumină asupra tragicului eveniment.

Cauza decesului ar fi fost un traumatism cranio-cerebral provocat de o lovitură puternică în zona occipitală stângă.

Anica-panfile-scomparsa-680x408
Anica Panfile, 31 de ani, ucisă în Italia.

Ceea ce lasă de înțeles că victima nu a avut posibilitatea de a se apăra sunt vânătăile de la încheieturile mâinilor, care par a fi fost lăsate de o frânghie.

Franco Battaggia, italianul în vârstă de 76 de ani ce are o pescărie la care Anica a fost angajată cu contract de muncă în trecut, a declarat în cadrul emisiunii „Quarto grado” difuzată de Mediaset că femeia îi ceruse un împrumut de 10.000 de euro, fapt neștiut de partenerul conaționalei noastre.

În ziua în care Anica a murit, cei doi ar fi mers cu mașina la locuința italianului din Arcade unde acesta i-ar fi dat toți banii pe care-i avea în numerar acasă.

„I-am spus că pot să-i dau 5.000 de euro, sub formă de cadou. Ne-am dus la casa mea și i-am înmânat banii în numerar. Din discuție, am înțeles că nu era foarte mulțumită de relația sentimentală cu partenerul ei”, a afirmat Battaggia în cadrul emisiunii.

152351852-e999ff43-e87a-4694-a144-bb3ae07e9766
Franco Battaggia, fostul angajator al Anicăi. Foto: La Nuova Venezia.

Povestea este însă contrazisă de Luigino De Biasi, iubitul Anicăi, negând că ar fi avut probleme financiare care să implice necesitatea unui împrumut de asemenea dimensiuni.

El a descris o viață liniștită alături de Anica, marcată doar de unele perioade în care era mai dificil să ajungă la sfârșitul lunii.

De Biasi a mai precizat că Anica și fostul angajator au avut doar o relație profesională și că aceasta mai făcea curățenie la domiciliul lui Battaggia de două ori pe lună.