Noi dezvăluiri în cazul Anicăi Panfile, ucisă în Italia. Minciuni și neconcordanțe în declarațiile fostului angajator

Franco Battaggia, fost infractor cunoscut în nord-estul Italiei pentru crimele comise în anii ’80, este în centrul unei investigații a Procuraturii din Treviso pentru uciderea Anicăi Panfile, tânăra româncă de 31 de ani, mamă a patru copii, al cărei corp fără viață a fost descoperit într-o buclă a râului Piave, la Spresiano, pe data de 21 mai.

Versiunea faptelor prezentată de Battaggia nu se potrivește cu dovezile la care au avut acces anchetatorii. Bărbatul, fost „boss” mafiot, a mințit în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în ziua dispariției tinerei românce, informează Il Gazzettino.

„Știm că Anica se afla în casa lui Battaggia la ora 16:15, în data de 18 mai, moment în care telefonul a fost închis pentru totdeauna – a declarat procurorul din Treviso, Marco Martani. Ce s-a întâmplat după aceea încercăm să reconstituim.”

Conaționala noastră lucrase la magazinul de pește al italianului, până în septembrie 2022, iar în prezent îi făcea curat în casă, în mod ocazional.

photo_2023-06-15_13-16-29
Franco Battaggia. Sursa foto: Il Gazzettino

Anchetatorii au reușit să stabilească că Anica, după ce s-a întâlnit cu Franco Battaggia în ziua dispariției sale, joi, 18 mai, a mers la casa lui din Arcade, de pe via Europa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a declarat inițial că trebuia să-i dea un document (CUD) necesar pentru depunerea declarației de venit și niște bani pe care femeia îi ceruse cu împrumut. Documentul a fost însă găsit în magazinul lui de pește, „El Tiburon” din Spresiano, iar de bani nici urmă.

Telefonul Anicăi a încetat să funcționeze în timp ce se afla în interiorul locuinței italianului.

În timpul primei sale discuții cu carabinierii, Battaggia a susținut că a lăsat-o pe Anica, în jurul orei 16:30, în fața magazinului Arcade Bike, la câteva zeci de metri de casa lui, pentru că românca avea întâlnire cu o altă persoană.

„Nu există nicio dovadă, inclusiv în înregistrările video de la camerele de supraveghere, că acest lucru s-ar fi întâmplat”, a adăugat procurorul Martani. „Știm că Anica era în viață când se afla în casa lui Battaggia și că apoi a dispărut.”

6474f7924d6d8
Anica Panfile, româncă de 31 de ani, mamă a patru copii, găsită moartă pe o insuliță a râului Piave din nordul Italiei

Italianul, în vârstă de 76 de ani, care a petrecut 21 de ani în închisoare pentru uciderea comerciantului Vincenzo Ciarelli în noiembrie 1988, este singurul suspect în acest caz.

Ea va fi convocat în zilele următoare la Procuratură pentru interogatoriu. „Își va prezenta versiunea faptelor, în prezența avocaților săi”, a subliniat Martani.

Battaggia va trebui să clarifice și afirmațiile sale despre presupusa cerere de împrumut de 10.000 de euro a Anicăi și despre faptul că au mers la vilă pentru a-i da 5.000 de euro în numerar. „I-am dat tot ce aveam în casă”, a declarat Battaggia carabinierilor. Banii nu au fost însă niciodată găsiți.

Ancheta continuă în acest caz cu final tragic, iar noi detalii vor fi aduse la lumină în următoarele săptămâni. Suspiciunile asupra lui Battaggia se intensifică, deoarece devine din ce în ce mai evident că povestea acestuia despre moartea tragică a tinerei Anica conține neconcordanțe importante.

Nouă vehicule care aparțin italianului, inclusiv o camionetă albă tip Pick Up (suspectată că a fost folosită pentru transportul cadavrului), o mașină Mercedes roșie și alte șapte vehicule (în mare parte autoutilitare, dotate și cu camere frigorifice) au fost sechestrate.

Ancheta continuă și e posibil ca rezultatele să dureze săptămâni.

Distribuie acest articol