Noi zboruri din Italia spre România anunțate de Wizz Air

Începând din luna decembrie 2022, de pe aeroportul din Perugia vor fi efectuate două zboruri săptămânale către orașul Cluj-Napoca. În prezent, de pe Aeroportul San Francesco d’Assisi singura destinație din țara noastră spre care se îndreaptă aeronavele de călători este București.

Mai exact, compania aeriană Wizz Air va începe să efectueze zboruri Perugia – Cluj din data de 14 decembrie. Zborurile vor fi programate în fiecare miercuri și duminică și pot fi deja achiziționate bilete de pe site-ul companiei aeriene și prin intermediul aplicației.

De asemenea, Wizz Air anunță că românii vor putea călători din București către Ancona, în zilele de marți și sâmbătă, începând cu 13 decembrie.

Conform ultimelor date Istat, sunt peste 22.000 de români în Umbria (echivalent cu aproximativ 22% din străinii rezidenți în regiune) și reprezintă cea mai mare comunitate, urmată de cea albaneză (12.185 persoane).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Noile zboruri pe Cluj-Napoca – a transmis directorul aeroportului, Umberto Solimeno – consolidează o piață, cea a Europei de Est, de mare importanță strategică din punct de vedere comercial și reprezintă, pentru ambele țări, noi oportunități pentru dezvoltarea turismului. Suntem mulțumiți că aeroportul nostru continuă să-și extindă gama de destinații, oferind noi oportunități cetățenilor din centrul Italiei pentru iarna viitoare și sperăm că raporturile de colaborarea cu Wizz Air se vor consolida și mai mult în viitorul apropiat.”

Populare în rândul românilor ce călătoresc pentru vacanțe și pentru a se reuni cu prietenii și familia din Peninsula Italiană, aceste noi zboruri suplimentează rutele deja existente, operate din România către diverse destinații în Italia, țara cu cele mai multe destinații WIZZ disponibile din București și Cluj-Napoca. Împreună cu cele două noi destinații, Wizz Air va opera spre Italia 12 rute de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București și 9 rute de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Astfel, pasagerii români vor putea călători cu aceste două noi zboruri Wizz Air la prețuri reduse către două dintre cele mai renumite orașe istorice ale Italiei. Unul dintre cele mai importante porturi de la Marea Adriatică, cu o istorie de peste două mii de ani, Ancona este o destinație perfectă pentru cei care așteaptă cu nerăbdare o vacanță pe plajă și vor să descopere istoria impresionantă a orașului. Situat în centrul Italiei, Perugia este un oraș cu o bogată istorie a artelor, găzduind și una dintre cele mai vechi universități din Europa.

Distribuie acest articol