Nou cutremur în Italia cu magnitudinea de 4 grade. A căzut tencuiala de pe unele clădiri și oamenii au ieșit în stradă

Un cutremur cu magnitudinea de 4,0 a zguduit orașul Napoli și împrejurimile, având epicentrul în zona denumită Campi Flegrei, conform anunțului făcut de INGV (Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia).

Seismul a avut loc la ora 22:08 de ieri seară, 2 octombrie 2023, la o adâncime de 3 kilometri, și a generat o undă de panică în rândul cetățenilor, mai ales în localitățile din apropierea epicentrului, unde s-au înregistrat căderi de tencuială, fără a provoca însă daune semnificative.

cutremur-napoli-20231003
În urma seismului, tencuiala de pe unele clădiri a căzut. Sursă foto: Captură video Rai News.

Șocul seismic a fost simțit cel mai puternic în localitățile Pozzuoli și Quarto, care se află la 5 kilometri distanță de epicentru, sau în Baccoli, la 7 kilometri distanță, precum și în Napoli (9 kilometri) și alte localități din împrejurimi.

Localnicii au ieșit pe străzi și nu au mai avut curajul să se întoarcă în locuințele lor ore în șir după cutremur.

cutremur-napoli-20231003a
Localnicii au ieșit pe străzi. Sursă foto: Captură video Rai News.

Centrala pompierilor din Napoli a fost asaltată de apeluri telefonice din partea cetățenilor speriați, mulți apelând serviciul doar datorită fricii resimțite.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primăria din Pozzuoli a emis un aviz pe pagina sa de Facebook, îndemnând populația să raporteze orice „daune sau disconfort” la comandamentul Poliției Municipale.

În comunicat se menționează că „INGV a informat administrația localității că, începând cu ora 22:08 (ora locală) este în curs o secvență de evenimente seismice în zona Campi Flegrei cu magnitudinea maximă preliminară de 4,0, cu variații de plus sau minus 0,3”.

Primăria, împreună cu Protecția Civilă, „urmărește îndeaproape evoluția secvenței seismice în curs și va furniza ulterioare actualizări până la finalizarea fenomenului”, relatează Rai News.

Cetățenii din Pozzuoli și-au exprimat nu doar frica, ci și o combinație de exasperare și furie: „Nu ni se spune adevărul”, afirmă o femeie, sugerând că magnitudinea de 4,0 este subevaluată.

„Mi se părea că se va prăbuși casa”, a declarat un alt localnic.

Pe Facebook, sentimentele de descurajare și anxietate ale oamenilor care se confruntă de mult timp cu activitatea seismică continuă din zonă sunt evidente.

Tocmai astăzi, în regiune s-a ținut o întâlnire privind evenimentele seismice care afectează zona Campi Flegrei, cu guvernatorul Vincenzo De Luca, pentru a verifica în special planurile existente în domeniul transporturilor și sănătății.

Distribuie acest articol