Nou cutremur în România, cu magnitudinea de 5,7. În același loc ca cel înregistrat cu o zi înainte

Un nou cutremur s-a înregistrat în apropiere de Târgu Jiu marți după amiază, 14 februarie, cu magnitudinea de 5,7, după cel înregistrat luni în același loc, cu magnitudinea de 5,2.

Seismul de azi s-a produs la ora 15:16 (ora României), la o adâncime de 40 km. Au urmat două replici cu magnitudinea de 3,4 la ora 15:26 și 3,5 la ora 15:29.

Cutremurul a fost resimțit de populației:

„La Arad s-a simțit mai tare ca cel de ieri!”; „La Oradea s-a simțit tare”; „Și în Deva a fost foarte tare. Absolut tot de pe mobilă se mișca”; „S-a simțit și la Cluj. Mi s-a părut mai tare ca cel de ieri!”; Și la Craiova s-a simțit”; „S-a simțit semnificativ în Calafat, Dolj. Aproximativ 30 de secunde de zgâlțâială”, sunt doar câteva dintre semnalările făcute pe rețelele de socializare.

Clădirile vechi au cedat sub unda seismică. Mai multe bucăți de tencuială sau cărămizi s-au desprins din centrul orașului Târgu Jiu, mai multe mașini au fost avariate, iar oamenii au ieșit în stradă speriați.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sursa foto: Gorjeanul.ro

Coșurile de fum ale Primăriei Târgu Jiu au căzut peste mașinile aflate în apropiere. Cărămizi și tencuială au căzute de pe mai multe clădiri din municipiu.

Sursa foto: Gorjeanul.ro

Și seara trecută, oamenii au rămas pe bănci, în parcuri de teamă să se întoarcă în casă. Și rețelele de telecomunicații au avut probleme. Cutremurul s-a simțit cel mai puternic în Gorj, s-a resmițit bine și în Craiova, Olt , Mehedinți sau Vâlcea. Și mai departe, Timișoara, Cluj, Hunedoara. Oamenii nu se simt în siguranță în contextul Turcia și mai ales că s-a produs într-o zona atipică.

IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din România a transmis pe pagina de Facebook:

„În urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,7 pe Richter, la o adâncime de 40 km.

Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.”

Distribuie acest articol