Nou decret în Italia privind bonusurile la gaz și electricitate. Condițiile în care puteți beneficia

Consiliul de Miniștri a aprobat un nou decret privind facturile de utilități, care aduce modificări măsurilor de sprijin împotriva costurilor ridicate ale energiei. Guvernul Meloni a decis să confirme bonusul social pentru energie electrică și gaz până la sfârșitul lunii septembrie 2023, în timp ce creditele fiscale pentru companii vor fi eliminate.

Guvernul Meloni a adoptat un nou decret privind facturile de utilități, care reînnoiește unele bonusuri pentru perioada iulie-septembrie 2023 și anulează altele.

În plus față de deciziile privind noul cod rutier și delegatul pentru situația de urgență din Emilia Romagna, Consiliul de Miniștri a aprobat de asemenea reînnoirea bonusului social, a reducerii TVA la 5% pentru gaz și a eliminării taxelor de sistem tot pentru gaz, în timp ce alte măsuri în vigoare până la 30 iunie, în special creditele fiscale pentru companii, au fost eliminate. Nu a fost făcută nicio mențiune despre bonusul pentru încălzire care ar trebui să înceapă în octombrie.

Bonusul social pentru energie electrică și gaz, ISEE și cum să îl solicitați

Bonusul social pentru facturile de electricitate și gaz este valabil între 1 iulie și 30 septembrie 2023.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Familiile cu un venit ISEE sub 15.000 de euro pe an sunt eligibile pentru a primi acest bonus. Limita este mai mare pentru familiile cu cel puțin patru copii: 30.000 de euro/an. Pentru aceste ultime familii, bonusul a fost deja reînnoit până la 31 decembrie 2023.

Reducerea aplicată cu bonusul social este determinată de ARERA, și în ultimele luni a variat între 40 și 65 de euro pe lună, în funcție de ISEE și de numărul de persoane din familie, în ceea ce privește electricitatea.

În cazul gazului, mecanismul este similar, dar reducerea de plată depinde de tipul de utilizare, de ISEE și de zona climatică. În lunile trecute, reducerile au variat de la 10 la 45 de euro pe lună.

Nu este necesar să faceți o cerere: pentru cei care prezintă DSU la INPS și au un ISEE în limita prevăzută, reducerea este aplicată direct în factură. În schimb, trebuie să solicitați bonusul pentru dizabilități fizice, care de asemenea a fost reînnoit pentru trei luni.

Acesta se adresează persoanelor cu boli grave care necesită utilizarea de echipamente medicale cu consum mare de electricitate pentru a supraviețui: pentru a obține acest bonus, cererea trebuie depusă la primărie, împreună cu un certificat de la ASL privind utilizarea acestor echipamente.

Facturi de gaz, TVA de 5% confirmată și anularea taxelor de sistem

Decretul a confirmat și reducerea costurilor gazului în alte două moduri. Taxele de sistem pe factură vor fi în continuare anulate (dar numai pentru gaz, în timp ce pentru electricitate se vor întoarce la nivelul normal, așa cum a stabilit deja decretul precedent pe acest subiect la sfârșitul lunii martie). În plus, TVA pe gaz va fi în continuare redusă la 5%, așa cum s-a întâmplat în lunile trecute.

Nicio veste despre bonusul pentru încălzire

Decretul nu a menționat bonusul pentru încălzire care fusese anunțat la sfârșitul lunii martie. Pentru această măsură a fost deja alocat un miliard de euro, dar se așteaptă un decret al ministerelor Mediului și Economiei pentru a cunoaște detaliile: cine îl va primi, când și cum va fi calculat.

Distribuie acest articol