Nou născut abandonat în Italia, sub o mașină. Avea cordonul ombilical încă atașat

În localitatea Osilo, situată în provincia Sassari, din Sardinia, un bebeluș nou-născut, cu cordonul ombilical încă atașat, a fost descoperită abandonată miercuri, 18 octombrie, sub o mașină parcată.

La scurt timp după, mama bebelușului, o tânără de 29 de ani, a fost arestată sub acuzația de tentativă de omor.

Ea ar fi născut în secret, acasă, și apoi a abandonat copilul, ascunzându-l sub o mașină parcată pe stradă, în apropierea domiciliului.

Photo 2023 10 18 15 54 58
Locul unde a fost găsit bebelușul. Sursa foto: Leggo

Din fericire, bebelușul a fost găsit în viață

Cea care a descoperit bebelușul a fost chiar mama tinerei, adică bunica nou-născtului. Alertată de plânsul copilului, aceasta a mers să investigheze sursa zgomotului și s-a confruntat cu scena cutremurătoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alarma a fost dată în jurul orei 5:30 dimineața, miercuri, 18 octombrie, când femeia a găsit bebelușul sub o mașină și a sunat imediat la numărul de urgență 118.

Echipele medicale au sosit rapid la fața locului, au acordat primul ajutor bebelușului și l-au transportat imediat la spitalul din Sassari cu ambulanța.

Conform primelor informații, bebelușul era acolo de puțin timp deoarece, deși prezenta semne ușoare de hipotermie când a fost găsit, a fost transportat la spital în condiții stabile și acum este în afara oricărui pericol. El rămâne totuși internat pentru mai multe investigații la același spital.

Carabinierii prezenți la fața locului au identificat și localizat mama la scurt timp, aceasta locuind în apropiere.

Potrivit primelor informații, tânăra era în condiții bune de sănătate și a fost, de asemenea, transportată la spitalul din Sassari pentru control.

Mai târziu, în aceeași dimineață, a fost arestată sub acuzația gravă de tentativă de omor asupra copilului. Tânăra de 29 de ani a fost interogată și se află acum sub supravegherea forțelor de ordine în același spital, Santissima Annunziata din Sassari.

Deoarece era o sarcină nedorită, ea ar fi născut în secret, acasă, în primele ore ale zilei, apoi ar fi tăiat cordonul ombilical și a lăsat copilul pe stradă, ascunzându-l sub o mașină parcată la marginea drumului, unde a fost apoi găsit.

Mama tinerei a declarat că nu știa despre sarcina fiicei sale, cu care locuiește. Femeia ar fi observat agitația de dimineață și ar fi ieșit din casă pentru a verifica, descoperind bebelușul și chemând imediat ajutor.

Carabinierii, intrând în casa ei, au observat prezența tinerei suferinde, care a recunoscut faptele la scurt timp după.