Nou-născut ucis prin sufocare după naștere în Italia, mama româncă spune că l-a născut pe stradă

Mama bebelușului găsit mort într-un tufiș de la marginea unui drum din localitatea Lana, provincia Bolzano, a făcut miercuri dimineața, 25 septembrie 2019, unele declarații spontane în prezența carabinierilor cu privire la modul în care a adus copilul pe lume.

H.S.M., în vârstă de 25 de ani și de cetățenie română, se pare că a recunoscut că este mama copilului, informează Giornale Trentino și le-a spus militarilor că a ascuns sarcina atât față de angajatorul său, cât și de colegele sale, de frică să nu piardă locul de muncă. Tânăra româncă lucra la cules mere în localitatea menționată mai sus și era cazată într-o cameră, dar nașterea se pare că nu a avut loc acolo, ci în apropierea locului unde corpul fără viață al bebelușului a fost găsit de doi turiști germani.

Potrivit sursei citate, femeia le-a mai mărturisit carabinierilor că a născut copilul de una singură și nașterea a avut loc pe o stradă din zona unde locuiește, nu departe de tufișul unde a fost aruncat apoi trupul micuțului. Cu toate acestea, ea a mai spus și că nu-și amintește nimic din ceea ce s-a întâmplat după nașterea copilului și nu a știut să spună cum a fost omorât.

Corpul bebelușului a fost găsit cu o fașă albă în jurul capului, iar rezultatele autopsiei spun că acesta a fost ucis prin sufocare. Procuratura spune, de asemenea, că placenta și cordonul ombilical nu au fost găsite până acum, ceea ce ridică mari semne de întrebare cu privire la faptul că femeia ar fi născut copilul de una singură, așa cum a declarat ea însăși.

Tânăra româncă este anchetată acum pentru crimă cu premeditare și se află în arest la Bolzano, iar declarațiile de azi-dimineață nu au fost făcute în prezența avocatului care o va apăra la proces. Asta înseamnă că spusele femeii pot fi folosite pentru a fi reținută de autorități sub arest, dar nu vor putea fi folosite în tribunal, în vederea condamnării.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI