O nouă biserică ortodoxă pentru românii din Italia: „Sperăm să o vedem construită cât mai curând posibil”

O nouă biserică ortodoxă se va construi în Italia și anume în orașul Olbia, de pe insula Sardinia. Clădirea bisericii se va construi în via Marie Curie, din zona San Nicola, informează publicația Olbia Nova.

În această dimineață de vineri, 28 ianuarie 2021, a fost semnat contractul de cesiune între reprezentantului legal al Parohiei ortodoxe române Sf. Ioan Botezătorul, părintele Marian Gaină și primarul orașului Olbia, Settimo Nizzi. Suprafața de teren pusă la dispoziția comunității noastre are 2.800 de metri pătrați, iar contractul a fost încheiat pentru o perioadă de 99 de ani.

Preotul Marian Găină și primarul orașului Olbia, Settimo Nizzi. Foto: Olbia Nova

Va fi prima biserică ortodoxă din Olbia

„Suntem cu adevărat fericiți că am finalizat acordul nostru cu părintele Marian – a declarat primarul Settino Nizzi – datorită cesiunii acestui teren de 2.800 metri pătrați, pe o perioadă de 99 de ani, se va putea construi la Olbia primul edificiu de rit ortodox. Sperăm să vedem cât mai repede construită biserica, o lucrare importantă, care va putea oferi comunității românești din acest oraș, și nu numai, oportunitatea de a practica propriile ritualuri religioase și de a fi împreună.”