O nouă parohie înființată în Italia. Anunțul publicat de Episcopia Italiei

Episcopia Italiei anunță inaugurarea Parohiei „Înălțarea Domnului” din Sassari, în Sardinia, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituției. Prima slujbă din noua parohie a fost ținută joi, mai precizează reprezentanții episcopiei.

„Din mila Bunului și Multmilostivului DUMNEZEU și cu binecuvântarea Preasfințitului Părintelui nostru Episcop SILUAN, joi, 16 iulie 2020, la Parohia Înălțarea Domnului din Sassari, Sardegna s-a săvârșit prima slujbă în această nou înființată parohie, Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Au participat 15 persoane, majoritatea femei care lucrează ca badante și au liber joia după-amiază”, se arată în comunicat.

Îngrijitoarele românce au participat la prima slujbă din noua parohie. Foto: Episcopia Italiei

Aceasta este cea de a patra parohie din Sardinia. Adresa și informații suplimentare se pot obține de la Părintele Protopop Gabriel Ioniță de la Protoieria Lazio II, la telefon +39 329 334 82 22 sau email: gabyflorin@yahoo.com.

Slujba ținută joi, 16 iulie, la noua parohie din Sardinia. Foto: Episcopia Italiei

Episcopia Italiei informează credincioșii din zonă că slujbele religioase vor fi ținute atât joia, cât și duminica.

„Dăm Slava lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale revărsate din belșug asupra noastră și îl rugăm să ne fie alături în continuare, cu atât mai mult în această perioadă post COVID 19, când oamenii au mai multă nevoie de mângâiere, fiind speriați și preocupați pentru sănătatea lor și a celor apropiați și dornici să-și deschidă sufletul în fața lui Dumnezeu și a părintelui duhovnicesc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu ajutorul Domnului, duminica, începând cu ora 8.00 vom săvârși Sfânta Liturghie.

Vom sluji regulat următoarele slujbe:

*Joi 13.00-15.30 ACATIST sau SFINȚIREA APEI (AGHEASMĂ), TAINA SFÂNTULUI MASLU (o dată pe luna) și TAINA SFINTEI SPOVEDANII.

*Duminică 8.00-11.30 SFÂNTA LITURGHIE.”

@rotalianul