Un număr de 121 de candidați români la alegerile locale din Italia, 70 de femei și 51 de bărbați

În urma solicitării noastre către Biroul Relații Publice al AEP, referitoare la numărul total de adeverințe solicitate de cetățenii români la alegerile locale din Italia, am primit următoarele informații: AEP a eliberat până în prezent un număr de 121 de adeverințe pentru cetățenii români, rezidenți în Italia, necesare pentru înscrierea candidaturii la alegerile locale din Italia.

Din cei 121 de potențiali candidați români la alegerile locale din Italia, 70 sunt femei și 51 sunt bărbați.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, până în prezent, un număr de 121 cetățeni români, rezidenți în Italia, au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din această țară, se arată în comunicatul sosit pe adresa redacției noastre.

Adeverințele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidențelor autorităților române, solicitanții nu au nicio interdicție în ceea ce privește exercitarea drepturilor electorale și nici nu se află sub incidența unei hotărâri judecătorești definitive prin care să fi fost condamnați la pierderea drepturilor electorale.

Alegerile administrative din Italia 2021

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alegerile vor avea loc în 19 și 20 septembrie în localitatea Ayas, din Valle d’Aosta, în 10 octombrie în 8 localități din Trentino-Alto Adige și în 10 și 11 octombrie în 98 de localități din Sardinia și 43 din Sicilia.

În restul regiunilor, alegerile vor avea loc în 3 și 4 octombrie, pentru un număr de 1.192 de localități. Al doilea tur de scrutin, la două săptămâni după primul, este stabilit pentru 17 și 18 octombrie.

Distribuie acest articol