Nuntă cu final tragic în Italia, podeaua s-a prăbușit în timp ce nuntașii dansau. Peste 35 de răniți

În seara zilei de sâmbătă, 13 ianuarie 2024, o petrecere de nuntă s-a transformat într-o scenă de groază în provincia Pistoia, regiunea Toscana, după ce podeaua unui restaurant în care se desfășura evenimentul s-a prăbușit, rănind cel puțin 35 de persoane, inclusiv copii.

Incidentul dramatic a avut loc în localitatea Pontelungo, la periferia orașului Pistoia, în incinta fostului „Convento di Giaccherino”, un loc popular pentru astfel de evenimente, menționează Corriere della Sera.

Mulți dintre invitați, cel puțin 60, în special tineri, se aflau în plin dans când podeaua de la primul etaj al clădirii a cedat brusc.

Această prăbușire a creat un hău care a înghițit invitații, aceștia căzând la parter, pe o distanță de aproximativ 3-4 metri, și fiind acoperiți de dărâmături.

221857920-95829b5f-06e6-44b1-99d9-94a82a0051ad-1024x576

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se pare că mirii erau rezidenți ai provinciei Firenze, din zona Fiesole.

Autoritățile locale și serviciile de urgență au intervenit rapid la fața locului

Primăria din Pistoia a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că „în Convento di Giaccherino sunt în desfășurare operațiuni de salvare după prăbușirea unei porțiuni a clădirii.”

Cel puțin 5 persoane au fost transportate în stare gravă la spital (cod roșu), 9 persoane în stare moderată (cod galben) și aproximativ 25 persoane cu răni ușoare (cod verde).

Echipele de ambulanță, pompierii și poliția locală au fost prezente în număr mare pentru a oferi asistență.

Președintele Regiunii Toscana, Eugenio Giani, a comunicat pe rețelele de socializare despre mobilizarea tuturor spitalelor din regiune pentru a oferi ajutor și asistență rapidă victimelor, menționând spitalele din Pistoia, Prato, Lucca, Careggi și Cisanello.

„Suntem în contact direct cu spitalele și personalul medical care dau tot ce au mai bun. Situația actuală indică peste 35 de răniți, dintre care cinci în stare gravă”, a spus Giani.

Victimele au fost transportate la mai multe spitale din regiune, inclusiv la Pistoia, Prato, Empoli și Pescia. Unii răniți au fost duși chiar la spitalul Versilia din Lido di Camaiore (Lucca).