O nuntă româno-italiană cum nu s-a mai văzut! Mirii s-au îmbrăcat fiecare în costumul popular național

O nuntă cu o notă de stil, eleganță deosebită și semnificat, a fost sărbătorită la Cagliari, în Sardinia, între o femeie română și un bărbat italian, localnic de prin partea locului. Ce a avut nunta acestora de deosebit? Mirii s-au îmbrăcat fiecare, în costumele tradițional-populare ale regiunilor din care provin. Mireasa cu cel tradițional românesc, mirele, cu cel specific regiunii Sardinia.

Alessandro Meloni din Cagliari, în vârstă de 51 de ani și Gina Rotărescu, o româncă de 43 de ani, s-au căsătorit în Biserica Santo Sepolcro din Cagliari cu o ceremonie relgioasă de rit ortodox. Pentru a sărbători uniunea lor, Gina a ales să se îmbrace cu un frumos costum național românesc, cu un voal prețios lucrat la războiul de țesut cu mulți ani în urmă de bunica sa. În schimb, Alessandro, a vrut să poarte un costum tradițional din Sardinia. De asemenea, și unii dintre nuntași s-au îmbrăcat în portul popular.

O nuntă deosebită în Italia, între o româncă și un italian. Mirii s-au îmbrăcat fiecare în costumele tradițional-populare ale regiunilor din care provin. Mireasa cu cel tradițional românesc, mirele, cu cel specific regiunii Sardinia.

Ceremonia a fost oficiată de părintele Agape, care slujește pentru comunitatea ortodoxă din Cagliari și a fost găzduită în Biserica Santo Sepolcro din cartierul Marina, biserică unde se celebrează, de asemenea, ritualurile catolice. O ceremonie lungă și evocatoare.

O nuntă deosebită în Italia, între o româncă și un italian: Mirii s-au îmbrăcat amândoi, în costumele tradițional-populare ale regiunilor din care provin. Mireasa cu cel tradițional românesc, mirele, cu cel specific regiunii Sardinia.

În cele din urmă, conform tradiției ortodoxe, în interiorul bisericii s-au servit prăjituri și băuturi răcoritoare pentru oaspeți, scrie La Nuova Sardegna. Mai multe foto aici.