Nuntă transformată în tragedie: 14 oameni au murit și alți patru sunt la spital după ce au consumat alcool contrafăcut

Alcoolul contrafăcut consumat la o petrecere de nuntă în orașul Subang din Indonezia, a avut consecințe fatale, lăsând în urmă 14 morți și patru persoane în stare critică, informează Daily mail.

Weekendul trecut, o petrecere de nuntă din orașul Subang s-a transformat într-un adevărat coșmar, când 14 invitați au decedat și alți patru au ajuns în stare critică la spital din cauza consumului de alcool contrafăcut.

Inițial, numărul deceselor a fost raportat la 11, dar a crescut între timp la 14, conform rapoartelor poliției citate de Jakarta Globe.

Cea mai tânără victimă avea doar 16 ani, au confirmat autoritățile, iar cea mai în vârstă avea 45 de ani.

Locuitorii, revoltați de tragedia care a avut loc, au distrus un magazin pe care îl suspectau că a vândut alcoolul consumat la eveniment.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția a efectuat deja o arestare în legătură cu acest incident tragic, iar surse media locale indică faptul că un cuplu care gestiona magazinul de băuturi alcoolice a fost de asemenea arestat.

Aceste decese sunt cele mai recente dintr-o serie de tragedii cauzate de alcoolul fabricat în Indonezia la domiciliu.

În 2018, peste 60 de oameni și-au pierdut viața din cauza consumului de alcool ieftin produs artizanal, în gospodării, ceea ce a determinat poliția să efectueze raiduri în întreaga țară și să aresteze mai mulți vânzători. În 2016, 36 de persoane au decedat în zona Java Centrală după ce au consumat alcool produs local.

Indonezia are cea mai mare populație musulmană din lume și consumul de alcool este considerat haram (interzis) în Islam.

Deși majoritatea populației practică o formă moderată a Islamului și alcoolul este disponibil în marile orașe, taxele ridicate îl fac scump, determinând unele persoane să apeleze la lichide alcoolice potențial periculoase produse în gospodărie, folosind metode tradiționale.

Deși fabricarea alcoolului poate avea conotații pozitive în cazul producătorilor mici și a băuturilor de calitate, când vine vorba de alcoolul contrafăcut sau produs ilegal băutura a fost produsă în condiții nesigure, fără respectarea standardelor de calitate și igienă, ceea ce poate duce la produse periculoase pentru consum.

Astfel de băuturi alcoolice pot conține impurități sau substanțe toxice care provoacă intoxicații severe sau chiar deces.