O badantă de 27 de ani din Italia a moștenit un milion de euro de la bătrânul asistat. Rudele bătrânului vor banii înapoi

A rămas cu circa un milion de euro după moartea bătrânului pe care-l îngrijea, dar acum este anchetată pentru înșelăciune, iar persoanele care o acuză de această faptă sunt, bineînțeles, rudele persoanei decedate.

Este vorba despre Tatiana Crihan, o femeie moldoveancă din Italia care, la vârsta de 27 de ani, ar putea să se bucure de o avere consistentă moștenită de la Guido Carlo Corni, un fost stomatolog italian pentru care aceasta lucra ca „badantă”. Corni, care locuia în Genova, și-a pierdut soția în anul 2010 și a căzut într-o depresie puternică, iar cu timpul s-a îmbolnăvit tot mai tare, motiv pentru care a angajat-o pe Tatiana pentru a-l îngriji, scrie publicația italiană Il Secolo XIX.

În 2015, la vârsta de 91 de ani, pensionarul italian a murit, iar principala beneficiară a averii sale a rămas nimeni alta decât îngrijitoarea moldoveancă de 27 de ani, cea care i-a fost alături în ultimii ani de viață și a locuit în aceeași casă cu el. Nu a durat mult, însă, și nepotul bătrânului a depus plângere la autorități împotriva moldovencei, în 2016, acuzând-o pe aceasta de înșelăciune, sub pretextul că pensionarul italian nu ar fi fost capabil să judece limpede la vârsta sa, iar „badanta” lui a profitat de acest fapt.

Anchetatorii au descoperit că banii urmau să fie moșteniți inițial de nepotul lui Corni, pe numele căruia bătrânul lăsase inițial două polițe de asigurare pe viață înregistrate la Banca Intesa, ambele în valoare de 500.000 de euro. La numai două zile după înregistrarea polițelor, însă, pensionarul s-a răzgândit și le-a trecut pe numele îngrijitoarei moldovence.

În urmă cu câteva zile, nepotul bătrânului a decedat și el, iar Tatiana duce acum o luptă în tribunal pentru moștenire cu soția și fiul acestuia. Avocații acestora din urmă au cerut o despăgubire și de la Banca Intesa, pe care o acuză că nu a verificat starea de sănătate mintală a bătrânului la momentul emiterii polițelor de asigurare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI