O badantă din Italia a falsificat un testament prin care și-a însușit averea bătrânului. Condamnată la închisoare cu suspendare

Tribunalul din Veneția a condamnat luni,22 aprilie, o femeie de 63 de ani din Noventa di Piave la opt luni de închisoare cu suspendare, pentru falsificarea unui testament care i-ar fi permis să moștenească bunurile unui bătrân pentru care a lucrat ca îngrijitoare.

Judecătoarea Francesca Cattarossi a acordat îngrijitoarei atenuante generice și a decis ca pedeapsa să nu fie menționată în cazierul judiciar.

Obiectul cazului a fost un testament olograf (scris de mână) din 2017, depus după moartea unui bătrân din Noventa, care modifica un testament anterior certificat de un notar.

În documentul original, bătrânul îi numise ca moștenitori pe nepoții săi din Valdobbiadene, provincia Treviso, lăsându-le casa și câteva terenuri, informează Il Gazzettino.

Nepoții, considerând că testamentul nou în care bătrânul lăsa toată averea badantei sale este fals, au depus o plângere penală și au deschis un proces civil, care s-a concluzionat cu anularea testamentului disputat și recunoașterea drepturilor lor legitime asupra moștenirii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Badanta a fost acuzată de fals în redactarea testamentului. Avocatul acesteia, Giuseppe Brollo, a încercat să demonstreze în proces că nu există probe concludente că femeia ar fi fost autoarea falsului.

Cu toate acestea, faptul că ea era beneficiara testamentului contestat a dus la condamnarea sa de către judecătoarea Cattarossi, care a stabilit că testamentul era fals.

În urma anulării testamentului, îngrijitoarei i-a fost acordată suma de 5.000 de euro ca și compensație pentru munca depusă în ultima perioadă a vieții bătrânului.