O badantă din Italia a furat economiile bătrânilor. Din 8.000 de euro le-a mai lăsat 700

O badantă italiancă în vârstă de 57 de ani din localitatea Carmiano, provincia Lecce, regiunea Puglia, a fost condamnată recent la un an și 11 luni de închisoare pentru furt, după ce a fost acuzată că a sustras 7.200 de euro din casa unui cuplu de vârstnici pe care îi îngrijea.

Incidentul, care a avut loc în 2018, a ieșit la iveală când pensionarul de 80 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a descoperit că din cei 8.000 de euro pe care îi avea în casă, au rămas doar 700.

Acesta a angajat badanta pentru a avea grijă de soția sa, diagnosticată cu Alzheimer, fără să bănuiască ce se va întâmpla.

Confirmarea faptelor a venit de la mărturiile vecinilor și din probele prezentate în timpul procesului.

O vecină a relatat că a văzut-o pe badantă intrând în casa vârstnicilor folosind o cheie și după ce relația profesională s-a încheiat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, judecătoarea Maddalena Torelli a ordonat ca badanta să plătească cuplului de bătrâni despăgubiri în valoare de 7.200 de euro, suma echivalentă cu banii furați, plus încă 1.000 de euro ca daune morale.

Acuzațiile de utilizare ilegală a cardurilor de plată ale cuplului împotriva badantei au fost respinse, după ce s-a descoperit că retragerile substanțiale de bani făcute nu puteau fi atribuite ei, având în vedere că vârstnicul însuși era prezent la ATM-uri în momentul tranzacțiilor.

Avocații badantei, Massimo Pagliaro și Sara Dell’Anna, susțin nevinovăția clientei lor și au anunțat că vor face apel la decizia tribunalului, continuând să lupte pentru a demonstra că acuzațiile aduse sunt nefondate.

Distribuie acest articol