O badantă din Italia a încercat să ucidă bătrâna, apoi a vrut să-și ia viața crezând că a omorât-o

O îngrijitoare de origine marocană a încercat să o ucidă pe bătrâna asistată, o femeie în vârstă de 96 de ani, prin strangulare în apartamentul acesteia situat pe via De Amicis din Foggia, după care, crezând că și-a dus planul la îndeplinire, a încercat să se sinucidă înghițând o substanță corozivă, relatează Corriere della Sera.

Incidentul a avut loc miercuri, 7 februarie și a stârnit îngrijorarea vecinilor, care, alertați de zgomotele din apartament, au chemat salvarea.

Îngrijitoarea, în vârstă de 60 de ani, ar fi strâns-o de gât, apoi ar fi lovit-o pe bătrână în zona capului cu o vază. Văzând că pensionara și-a pierdut cunoștința, badanta a crezut că aceasta a decedat și, într-un moment de disperare, a încercat să-și ia viața.

Atât îngrijitoarea cât și bătrâna sunt acum internate la Spitalul Policlinico Riuniti din Foggia, în stare gravă. Poliția a fost chemată la fața locului și a început o anchetă pentru a clarifica circumstanțele exacte ale acestui incident tulburător.

Vecinii, alarmați de zgomotele neobișnuite venind din apartament, au jucat un rol crucial în alertarea autorităților, permițând intervenția rapidă a serviciilor de urgență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Situația a stârnit consternare în comunitate, punând în lumină problemele legate de îngrijirea persoanelor în vârstă și de sănătatea mintală a îngrijitorilor.

„Pe bătrână o cunosc de-o viață”, a relatat un vecin. „O doamnă respectabilă și mereu bună. Aceasta este o clădire în care locuiesc mulți bătrâni și sunt, așadar, mulți îngrijitori. Dar nu am auzit niciodată de probleme”.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a determina motivele din spatele acestui act de violență și pentru a decide asupra măsurilor ce trebuie luate.