O badantă din Italia a moștenit un apartament de la bătrânul asistat. Nepoata pensionarului cere daune morale în tribunal

O badantă din Italia, în vârstă de 75 de ani și de naționalitate ucraineană, a ajuns în fața instanței cu acuzația de manipulare a unei persoane cu dizabilități psihice pe care o îngrijea.

Acuzația a fost făcută de nepoata bărbatului defunct, care la vârsta de 90 de ani a decis să-i lase îngrijitoarei ucrainence, prin testament, apartamentul în care locuia, situat în localitatea Pesaro, provincia Pesaro e Urbino din regiunea Marche.

La aproximativ un an după ce a semnat acest act, bărbatul a decedat, iar femeia a moștenit casa, relatează ziarul Il Resto del Carlino.

„La acel moment, a apărut nepoata, care nu l-a mai contactat pe unchiul său în ultimii zece ani.

Ea a depus o plângere pentru eludarea unei persoane incapabile, după ce clienta mea a avut grijă de unchiul acesteia timp de zece ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nepoata nu contestă testamentul, dar cere să fie despăguită cu 10.000 de euro, presupunând daune morale”, a spus în instanță avocatul ucrainencei, Massimiliano Tonucci.

Ancheta Gărzii de Finanțe din Italia a evidențiat că 59.000 de euro au fost transferați din contul bătrânului în cel al badantei.

Avocatul a apărat-o pe femeie însă, declarând următoarele: „Desigur, zece ani de salarii, compensații de concediu, zile libere și cumpărăturile pe care clienta mea le făcea.”

Între timp, apartamentul moștenit de îngrijitoare a fost pus sub sechestru, iar audierea a fost amânată, mai precizează sursa citată.