O badantă din Italia a primit în loc de salariu casa bătrânei asistate. Fiica pensionarei a contestat decizia mamei

O italiancă în vârstă i-a cedat casa badantei ca formă de plată pentru serviciile prestate, în locul unui salariu lunar, conform unei sentințe emise de Curtea de Casație din Italia.

Decizia, înregistrată cu numărul 28329 la data de 10 octombrie 2023, vine în sprijinul persoanelor în vârstă care nu își pot permite să plătească un salariu lunar badantelor, oferind o alternativă legală pentru compensarea muncii acestora.

În cazul de față, fiica pensionarei a contestat decizia mamei sale de a ceda casa badantei, în schimbul îngrijirilor oferite, relatează publicația Adriatico 24 Ore.

Contractul de cedare a fost încheiat legal, asigurându-i bătrânei dreptul de a folosi casa până la decesul său, moment în care badanta va deveni proprietara deplină a imobilului ca formă de plată pentru serviciile sale.

Fiica a argumentat, însă, că valoarea casei depășește cu mult serviciile prestate de badantă, sugerând o lipsă de echilibru în acest schimb.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totuși, Curtea de Casație a respins această contestație, subliniind că acordul dintre mama sa și badantă a fost încheiat în mod legal și că nu există o disproportionalitate între valoarea casei și serviciile oferite de badantă.

Curtea a luat în considerare și faptul că, la momentul încheierii contractului, femeia în vârstă era în deplinătatea facultăților mintale și într-o condiție de sănătate care nu prevestea un deces iminent, invalidând astfel argumentul de disparitate invocat de fiică.

Această decizie subliniază posibilitatea legală pentru persoanele în vârstă de a compensa badantele prin mijloace alternative la salariul lunar, atâta timp cât sunt respectate condițiile legale și drepturile ambelor părți.

În contextul în care costurile pentru îngrijirea persoanelor în vârstă pot fi substanțiale, această opțiune oferă o soluție viabilă pentru cei care se confruntă cu dificultăți financiare.

Distribuie acest articol