O badantă din Italia, de origine străină, riscă să rămână pe drumuri pentru o datorie de numai 2.000 de euro

O femeie de origine străină, care a venit în Italia cu speranța unui viitor mai bun și a lucrat ca badantă pentru o perioadă de timp, se confruntă acum cu o situație tragică.

După ce i-a murit mama și nu a reușit să își plătească datoriile la asociația de locatari, riscă să fie evacuată din locuința sa, relatează Perugia Today.

Femeia a ajuns în Italia pentru a lucra ca îngrijitoare. La început, viitorul părea promițător, a găsit rapid un loc de muncă, a trimis bani acasă și chiar a reușit să-și aducă mama în Italia pentru a-i oferi îngrijiri medicale.

Cu timpul, a cumpărat un mic apartament în Perugia, unde locuia împreună cu mama sa.

Totuși, pandemia de Covid-19 și criza economică ce a urmat au avut un impact devastator asupra vieții sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cauza restricțiilor, femeia a avut din ce în ce mai puțin de muncă, apoi, pe măsură ce starea de sănătate a mamei sale s-a deteriorat, a fost nevoită să-i ofere îngrijire constantă și nu mai putea părăsi locuința decât pentru perioade scurte în timpul zilei.

Mama sa a decedat și fără resurse financiare pentru a-i organiza o înmormântare, femeia a fost nevoită să accepte ca cheltuielile să fie acoperite de către Primăria din Perugia.

În aceste condiții, fără un loc de muncă stabil, femeia a primit ajutorul serviciilor sociale.

Cea mai recentă lovitură a venit, însă, sub forma unei proceduri de expropriere imobiliară, inițiată din cauza restanțelor la plata cheltuielilor de întreținere.

O datorie de aproape 2.000 de euro a declanșat operațiunile de recuperare cu ipotecare și expropriere. Femeia ar putea rămâne fără casă la sfârșitul acestei luni.

„Aceste dificultăți economice, cum este de înțeles, nu i-au mai permis să facă față costului vieții, și să plătească la timp cheltuielile de întreținere”, a transmis avocatul Marco Geremia.

Ea a încercat să obțină un împrumut pentru a-și achita datoriile și a salvat parțial situația, reușind să reducă suma restantă. Cu toate acestea, rămâne incert dacă va putea evita pierderea casei.

În opoziția depusă la tribunal, se subliniază că valoarea totală a datoriei este chiar mai mică decât valoarea estimată a garajului inclus în proprietate, care este de 3.000 de euro.