O badantă din Italia i-a furat bătrânului 35.000 de euro înlocuindu-i cardul cu cel al soțului ei decedat

O badantă în vârstă de 51 de ani a fost condamnată la Siena, în regiunea Toscana, la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare pentru că a furat aproximativ 35.000 de euro de la un pensionar pe care îl îngrijea.

Bărbatul avea încredere deplină în îngrijitoarea sa, fiica lui fiind departe și neavând pe nimeni altcineva. A fost total dezamăgit să descopere că badanta profitase de el și îi luase o sumă considerabilă de bani.

Potrivit reconstituirii făcute de investigatori, în trei ani, din 2019 și până în 2021, badanta a luat de la bătrân nu mai puțin de 35.000 de euro.

Îi dăduse acestuia cardul de la Banco Posta care aparținuse partenerului ei decedat în urmă cu câțiva ani, astfel încât bărbatul să nu se temă că va fi jefuit. El obișnuia să păstreze mereu cardul cu el.

În realitate, cardul pensionarului era în posesia femeii, care a făcut retrageri repetate și substanțiale, de până la 2.400 de euro lunar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apoi, într-o zi, pensionarul s-a dus la un bancomat, unde a primit mesajul că nu poate face retrageri pentru că acel card nu mai era activ.

Un șoc neașteptat care a dus la descoperirea furturilor. A urmat denunțul și procesul.