O badantă din Italia i-a furat bătrânului asistat haina de blană și inelele soției decedate, plus o mare sumă de bani

O badantă italiancă din Monza, regiunea Lombardia, a furat de la un bătrân în vârstă de 80 de ani peste 139.000 de euro în bani și bijuterii, precum și alte bunuri din casă, de mare valoare. Femeia, în vârstă de 55 de ani, este acum cercetată pentru furt, înșelăciunea unei persoane incapabile și utilizarea frauduloasă a cardurilor, informează Milano Today.

Ea fusese angajată să aibă grijă de bătrân acum patru ani, în 2019, când pensionarul și-a pierdut soția. După ce a câștigat încrederea bătrânului, l-ar fi jefuit de mai multe bunuri.

Ea i-ar fi cerut un cec în valoare de 50.000 de euro, apoi i-a furat o haină de blană, un inel cu smarald și unul cu diamant, bijuterii de mare valoare care au aparținut soției decedate.

Ulterior, l-ar fi convins să deschidă un cont bancar comun, în care au fost depuși 115.000 de euro proveniți din vânzarea unui apartament deținut de bătrân. În plus, badanta folosea cardul bancar al bătrânului pentru achizițiile sale personale, ajungând să retragă 49.000 de euro.

În luna ianuarie a acestui an, bătrânul și-a dat seama însă de ceea ce se întâmplă și a depus o plângere la poliție.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A fost deschisă o anchetă și pentru polițiști a fost ușor să o prindă pe badantă, deoarece femeia acționa fără să se ascundă, crezând că va scăpa basma curată. Nu a fost așa, în urma perchezițiilor o parte din bani s-au întors la bătrânul păgubit.

Polițiștii au pus sechestru preventiv pe 139.000 de euro găsiți la domiciliul îngrijitoarei. În plus, contul bancar al femeii a fost blocat cu un sold de 30.000 de euro, iar bijuteriile din aur și o haină de blană de vizon au fost recuperate.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20