O badantă din Italia și soțul său au cheltuit economiile bătrânei la jocuri de noroc și pe bijuterii

O pensionară în vârstă de 85 de ani, din orașul Asti, regiunea Piemont, a fost găsită „sechestrată” în propria locuință, în condiții degradante, de către badanta sa și de soțul acestuia. Cei doi s-au mutat în apartamentul bătrânei împreună cu cei trei copii ai lor și au cheltuit toate economiile femeii.

Totul a ieșit la iveală după ce badanta s-a prezentat la spital cu vânătăi și răni, spunând că a fost bătută de soțul său, relatează La Stampa.

Personalul spitalului a alertat procuratura despre posibilele maltratări, iar polițiștii și asistenții sociali, investigând cazul de violență domestică, au descoperit-o în ultima cameră a locuinței pe pensionara aflată într-o stare de neglijență severă.

Ea trăia în condiții insalubre, în mizerie, neglijată și închisă în propria cameră. A fost imediat mutată într-o unitate de îngrijire rezidențială și autoritățile au demarat o anchetă.

Anchetatorii au constatat cheltuieli neobișnuite din conturile pensionare, de aproximativ 22.000 de euro, folosiți în majoritate pe jocuri de noroc și achiziții de bijuterii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Badanta lucra pentru pensionară din 2017, și totul părea să decurgă normal până în 2021, când, după moartea fiului bătrânei, aceasta din urmă s-a văzut obligată să accepte ca badanta, soțul ei și cei trei copii să se mute în apartamentul ei.

Ei au părăsit locuința doar când au fost scoși de asistenții sociali. În prezent, banii sunt considerați pierduți, iar cuplul este cercetat pentru abuz de încredere și utilizarea necorespunzătoare a cardurilor de plată ale bătrânei.

În plus, bărbatul este supus unei anchete separate pentru maltratarea soției.