O badantă româncă a fost condamnată în Italia la ani grei de închisoare. A furat bani și bijuterii în valoare de 50.000 de euro

O îngrijitoare româncă a fost condamnată în Italia la 5 ani și două luni de închisoare pentru furt și tâlhărie, în dauna unei femei în vârstă de care ar fi trebuit să aibă grijă.

Decizia a fost luată de Tribunalul din Sciacca, regiunea Sicilia, care a judecat cazul Simonei Pascaru State, de 47 de ani, lucrătoare în domeniul îngrijirii la domiciliu.

Evenimentele au avut loc în anul 2019, în localitatea Bivona, informează Grandangolo Agrigento

Conform instanței, Simona Pascaru a furat din locuința bătrânei pentru care lucra bani, bijuterii și alte obiecte din aur estimate la o valoare totală de aproximativ 50.000 de euro.

În plus, îngrijitoarea a fost condamnată și pentru tâlhărie, deoarece într-un episod, în încercarea de a pune mâna pe banii ascunși într-o debara a locuinței, ar fi lovit-o cu un picior pe bătrână.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tribunalul a dispus de asemenea ca inculpata să plătească despăgubiri în valoare de 32.000 de euro părții civile, reprezentate în acest caz de avocatul Giuseppe Perconti.