O badantă româncă din Italia a pierdut 85.000 de euro după ce a fost înșelată de niște escroci

Vasilica B., o femeie româncă, în vârstă de 65 de ani și care locuiește în Villorba, provincia italiană Treviso din Veneto, și-a pierdut economiile de-o viață după ce a fost victima unei escrocherii, relatează ziarul Il Gazzettino.

Conaționala noastră, care locuiește în Italia de 17 ani și lucrează ca badantă, a fost abordată mai întâi în luna februarie 2021 de o presupusă operatoare financiară care i-a propus să facă o investiție profitabilă în criptomonede.

Convinsă de promisiunile de profit, Vasilica a investit inițial 18.480 de euro, dar după ceva timp a descoperit că i-a pierdut pe toți.

Fără să-și informeze familia, îngrijitoarea româncă a continuat să încerce să-și recupereze pierderile.

În luna mai 2023, o altă femeie broker (termenul tehnic folosit pentru operatorul financiar care se ocupă de investiții) a contactat-o, pretinzând că poate ajuta la recuperarea banilor pierduți, condiționând acest lucru de investiții suplimentare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vasilica a investit așadar încă 20.000 de euro, iar ulterior a pierdut alți 25.000 de euro printr-o altă platformă de investiții online.

Familia badantei românce, care se află în Anglia, a intervenit când a aflat de situația ei. Fiica ei, Carmen, a venit în Italia pentru a încerca să rezolve situația.

„Pe atunci avea grijă de un bărbat cu dizabilități care investise destul de mulți bani în criptomonede: le gestiona singur și făcuse profit.

Probabil că mama a crezut că ar fi fost o afacere bună și pentru ea”, a spus fiica îngrijitoarei.

„Am făcut plângere la forțele de ordine și la Parchet, dar acei escroci fără scrupule continuă să o hărțuiască pe mama mea.

O bombardează cu apeluri și mesaje, spunându-i să investească mai mulți bani. O fac să creadă că doar așa va putea recupera sumele pierdute”, a mai adăugat ea.

Familia se teme, de asemenea, că contul bancar al Vasilicăi a fost folosit pentru a spăla bani iliciți. Fiica ei speră să găsească o soluție pentru a ieși din această situație dificilă.

„Am descoperit situația în urmă cu o săptămână. Am reușit să blocăm o tranzacție de 5.000 de euro.

Mama s-a îndatorat pentru a face ultimele investiții. Între timp, brokerii continuă să o preseze să investească mai mult”, a explicat fiica îngrijitoarei românce.

„Dacă e să calculăm și dobânzile pe care trebuie să le returnăm la împrumuturi, ajungem aproape la 85.000 de euro”, a mai precizat Carmen.