O bătrână supărată pe copiii săi a lăsat moștenire 2,8 milioane de dolari câinilor și pisicilor care i-au ținut companie în ultimii ani

O femeie în vârstă din Shanghai a decis să-și lase întreaga avere de 2,8 milioane de dolari pisicilor și câinilor pe care i-a avut, în loc să o lase copiilor săi adulți.

Motivul acestei decizii, potrivit informațiilor, este neglijarea sa de către copii pe durata bătrâneții, în timp ce animalele i-au oferit companie și trandețe pe perioada ultimilor ani din viață.

Doamna Liu s-a supărat pe copiii săi pentru că nu au vizitat-o, chiar și atunci când era bolnavă, relatează Independent.

O clinică veterinară locală a fost desemnată ca administrator al moștenirii, deoarece în China nu este legal să se lase moșteniri direct animalelor.

Vârsta exactă a femeii nu a fost precizată, fiind descrisă doar ca o femeie „în vârstă” în transmisiunile de știri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta nu este primul caz în care animalele de companie devin bogate după moartea stăpânilor lor.

Printre cazurile notabile se numără cel al magnatului hotelier Leona Helmsley, care a lăsat un fond de 12 milioane de dolari pentru câinele său maltez, Trouble, după moartea sa în 2007. Această moștenire a atras atenția publicului și critici, determinând reducerea sumei la 2 milioane de dolari de către un judecător.

Un alt caz celebru este cel al câinelui Gunther IV, un ciobănesc german considerat unul dintre cei mai bogați câini din lume. Conform Guinness World Records, contesa germană Karlotta Liebenstein a murit și i-a lăsat lui Gunther IV averea sa de milioane de dolari, poveste documentată și într-o serie documentară Netflix, „Gunther’s Millions”.

În 2010, designerul de modă Alexander McQueen a alocat o parte semnificativă din averea sa de 20 de milioane de dolari câinilor săi. Documentarul „Rich Dogs Of Instagram” prezintă viețile luxoase pe care le duc unele dintre aceste animale.