O croitoreasă din Italia a înghițit un ac de 4 cm care i-a ajuns în plămân. Operată de urgență

A ține un ac în gură în timp ce coși ceva este un obicei foarte răspândit, dar care putea fi fatal pentru o femeie în vârstă de 59 de ani, din Viadana, provincia Mantova.

De meserie croitoreasă, a inhalat accidental un ac de patru centimetri care i s-a înfipt în plămân. A fost necesară o intervenție chirurgicală delicată pentru a se evita consecințe dramatice, menționează News Prima.

Femeia a înghițit accidental acul pe care îl ținea între buze în timp ce cosea o perdea.

După analiza radiografiilor și a CT-ului, echipa de pneumologi intervenționiști, condusă de Maria Majori din Cremona, a preluat cazul.

photo_2023-07-21_18-57-57
Acul înghițit de croitoreasă. Sursa foto: News Prima

Intervenția chirurgicală s-a dovedit complexă din cauza poziției obiectului în lobul inferior drept al plămânului, care era prea adânc pentru a putea fi atins cu instrumente endoscopice rigide.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În plus, acul, lung de 4 centimetri, rigid și cu vârf ascuțit, putea provoca probleme în timpul extracției, cum ar fi ruperea țesuturilor sau a vaselor de sânge înconjurătoare. Aceasta ar fi complicat semnificativ situația.

Din acest motiv, a fost solicitată asistența medicilor de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă și a celor de la Chirurgie Toracică.

Prezența lor în timpul operației a fost esențială pentru a fi gata să intervină, dacă era necesar, cu chirurgie tradițională în cazul în care extracția endoscopică nu ar fi fost posibilă.

Intervenția a avut loc în aceeași după-amiază în care s-a produs incidentul, la câteva ore de la apelul la 118.

S-a efectuat exclusiv prin endoscopie cu bronhoscop rigid și clește pentru corp străin – explică Maria Majori, directorul Secției de Pneumologie și Endoscopie toracică de la Spitalul Universitar din Parma, care a efectuat extracția – foarte mulțumită de rezultatul intervenției.

Distribuie acest articol