O familie de români a ocupat abuziv o casă în Italia. Au intrat cu forța și au pus lacătul pe ușă

În Mercogliano, un orășel pitoresc din regiunea Campania, s-a dezvoltat un conflict imobiliar care ilustrează tensiunile sociale și birocratice ale vremurilor noastre.

De luni de zile, proprietarii legitimi ai unui apartament nu mai pot intra în casa care le aparține deoarece a fost ocupată de o familie de români, relatează Il Mattino.

În apartamentul respectiv locuia un frate de-ai proprietarilor, dar în primăvara trecută acesta a decedat și apartamentul a rămas pentru o bună perioadă nelocuit.

Românii au profitat de situație, au intrat în locuință și au schimbat încuietorile punând lacătul pe ușă.

Proprietarii legitimi, membrii familiei Cerchione, s-au luptat de luni de zile să își recupereze casa, însă toate încercările lor, chiar și cu sprijinul carabinierilor, au fost zadarnice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Antonietta Cerchione, una dintre coproprietare, a apelat la ajutorul autorităților locale, inclusiv la primarul localității Mercogliano, Vittorio D’Alessio, precum și la carabinieri.

Primarul și avocatul familiei Cerchione au inițiat procedurile legale necesare pentru recuperarea proprietății. Cu toate acestea, procesul juridic este lent, generând frustrări și tensiuni în comunitatea locală.

Primarul a menționat că locuitorii din zonă i-au semnalat mișcări suspecte, în special seara, în apropierea imobilului, situat lângă un cunoscut restaurant.

În prezent, românii continuă să locuiască în casa familiei Cerchione, care a aparținut generațiilor anterioare ale acesteia. Printre ocupanți se află și o femeie însărcinată.

În ciuda absenței unui contract de închiriere, utilitățile imobilului sunt active, ceea ce ridică întrebări despre legalitatea situației.

Situația a generat neliniște în rândul locuitorilor. În 2019, au avut loc incidente neplăcute provocate de câțiva tineri extracomunitari. Primarul subliniază că nicio formă de violență nu este acceptabilă, dar recunoaște riscul creșterii tensiunilor.

În luna noiembrie, pompierii au intervenit pentru a stinge un incendiu care a distrus o mașină aparținând, se pare, familiei de români.

Don Vitaliano Della Sala, parohul local, avertizează că dacă legea nu intervine, cetățenii ar putea fi tentați să își facă singuri dreptate, ceea ce ar duce la haos total.