O femeie a apelat la o mamă surogat pentru a aduce pe lume o fetiță folosind materialul seminal al fiului mort

Celebra vedetă spaniolă Ana Obregon, în vârstă de 68 de ani, despre care se spune că a folosit o mamă surogat în Miami (SUA) pentru a avea un copil, a declanșat miercuri, 5 aprilie 2023, o aprinsă dezbatere populară în Spania, după ce a dezvăluit revistei „Hola!” că micuța născută de mama surogat este, de fapt, nepoate ei, adusă pe lume folosind material seminal de la fiul decedat în 2020.

După cum relatează Daily Mail, actrița și prezentatoarea de televiziune Ana Obregon a povestit că medicii l-au încurajat pe fiul ei, Aless Lequio García, să păstreze mostre din propriul material seminal înainte de a începe tratamentul împotriva cancerului.

El și-ar fi exprimat dorința de a avea un copil chiar înainte de a muri. Materialul seminal a fost depozitat într-un loc special din New York, deoarece sarcinile mamelor surogat sunt interzise în Spania. Cu toate acestea, copiii născuți în urma unor astfel de sarcini în alte țări pot fi înregistrați.

„Această copilă nu este fiica mea, ci mai degrabă nepoata mea. A fost ultima dorință a lui Aless de a aduce un copil pe lume”, a explicat Ana pentru revista „Hola!”.

obregon-hola

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Inițial, faptul că chestiunea o privea pe Ana, în vârstă de 68 de ani, părea să genereze la fel de multe controverse ca și cea a maternității surogat în sine.

„Hola!” a dezvăluit că bebelușul conceput în iunie anul trecut s-a născut pe 20 martie, aproape de luna mai, când Aless ar fi împlinit 30 de ani. Ana a fost fotografiată cu fetița nou-născută în brațe, ieșind dintr-un spital din SUA.

Ea a postat pe Instagram fotografia surprinsă de paparazzi – publicată pe prima pagină a Hola! – și a scris:

„Ne-au prins. O lumină plină de iubire a venit în întunericul meu. Nu voi mai fi niciodată singură. Sunt din nou în viață”.

„Aless-ul meu: Am jurat că o să te salvez de cancer și te-am dezamăgit. Ți-am promis că o voi aduce pe fiica ta pe lume și iat-o în brațele mele…

Și când o îmbrățișez mă simt de nedescris, am o emoție de parcă te-aș îmbrățișa din nou. Jur că voi avea grijă de ea cu dragostea infinită pe care trebuie să o dau și tu din ceruri mă vei ajuta”, a adăugat Ana pe Instagram.

Cuvintele vedetei spaniole au fost o referire clară la lupta fiului ei împotriva cancerului, care s-a încheiat cu moartea lui tragică în mai 2020, la vârsta de numai 27 de ani.

Rapoartele inițiale despre copilul Anei au atras atenția presei spaniole și a partidelor politice din țară, stârnind critici din partea guvernului de coaliție de stânga.

Mulți politicieni de frunte și mass-media spaniolă consideră sarcina surogat drept o „închiriere a uterului”.

Ministrul Egalității din Spania, Irene Montero, partenerul de stânga al coaliției „United We Can”, a declarat că sarcinile surogat sunt „o formă de violență împotriva femeilor”.

Partidul Socialist al coaliției a spus că legislația ar trebui modificată pentru a împiedica spaniolii să folosească surogate în alte țări.

Însă ministrul Apărării, Margarita Robles, s-a abținut să o critice pe Ana, precizând că, deși legea este clară în Spania, deciziile personale ar trebui respectate.

Principalul partid de opoziție și cel mai conservator, Partidul Popular, a declarat, printr-un purtător de cuvânt, că este deschis să dezbată legalizarea unor astfel de sarcini dacă nu implică vreo plată.

Sarcina surogat este un contract prin care o femeie acceptă să rămână însărcinată și să nască un copil pentru alte persoane în schimbul unei compensații financiare.

Criticii echivalează sarcina surogat cu traficul de ființe umane, iar Națiunile Unite îl descriu drept „vânzarea de copii conform legislației drepturilor omului”. Este ilegală în Uniunea Europeană.

Apărătorii sarcinii surogat spun că este o modalitate pentru cuplurile LGBT și infertile, precum și pentru părinții singuri, de a forma familii, permițând o implicare mai mare pe toată durata sarcinii decât adopția tradițională.

Din cauza restricțiilor din țările lor de origine, oamenii care doresc să aibă un copil surogat călătoresc adesea în alte națiuni cu legi mai permisive.

Majoritatea conservatoare a Italiei a declarat recent că va încerca să judece persoanele care pleacă în străinătate pentru a avea un copil prin maternitate surogat.

Reforma spaniolă a legii avortului de anul trecut a interzis, de asemenea, publicitatea oricărei forme de sarcină surogat.

De profesie biolog, Ana Obregon este una dintre cele mai populare celebrități din Spania și a apărut în multe emisiuni TV. În cei 40 de ani petrecuți în lumina reflectoarelor, vedeta nu a fost străină de controverse.

ana-obregon
Ana Obregon, 68 de ani.

La începutul anilor 1990, ea a „incendiat” presa spaniolă când a apărut vestea despre aventura ei cu nepotul regelui Juan Carlos, italianul Alessandro Lecquio.

Când Ana a rămas însărcinată cu fiul lor, Aless, aristocratul italian era căsătorit încă din punct de vedere tehnic cu fotomodelul Antonia Dell’Atte, cu care are un fiu, Clemente.

Ana a fost o vedetă preferată a revistelor și a emisiunilor TV de can-can din Spania, înainte de a-și face un nume la nivel internațional, după ce a dezvăluit că a petrecut o noapte cu celebrul fotbalist englez David Beckham, pe vremea când a jucat pentru Real Madrid.

Ea a susținut că s-au dezbrăcat în lenjerie înainte de a dormi în același pat, în ciuda diferenței de vârstă de 21 de ani, după ce s-au lovit efectiv unul de celălalt într-un hotel de cinci stele în care stăteau amândoi.

La un program TV spaniol, Ana a dezvăluit celor două milioane de telespectatori în timpul unui interviu: „Nu au existat relații sexuale, dar ne-am culcat împreună. Îți spun adevărul.

De ce nu m-am culcat cu el? Știu că sunt proastă și orice femeie ar fi făcut-o, dar jur pe viața fiului meu că nu am avut relații sexuale, pentru că era căsătorit.

Jur pe viața fiului meu că m-am culcat cu el în lenjerie intimă, dar nu a existat sex. Nu știu cum am reușit să rezist, dar am rezistat”.

În 2017, Ana a susținut că soția lui David, Victoria Beckham „aproape că și-a smuls părul”.

Vedeta spaniolă a mărturisit: „S-a apropiat de mine și a spus o mulțime de lucruri, dintre care niciunul nu a fost drăguț. Era supărată pentru că soțul ei nu a încetat să-mi trimită mesaje, iar eu îi răspundeam”.

În 2019, într-un alt interviu pentru televiziunea spaniolă despre viața și relațiile ei de dragoste, Ana l-a descris pe David Beckham drept un „tip care sărută fantastic”.

În același interviu, ea a dezvăluit că Victoria Beckham a confruntat-o ​​la sala de sport cu doi bodyguarzi în legătură cu relația sa cu soțul ei, părând să confirme informațiile de la momentul în care fosta membră a formației „Spice Girls” a făcut-o „nemernică” în fața privitorilor uluiți.

În 2018, lumea Anei a fost dată peste cap când fiul ei Aless a fost diagnosticat cu sarcomul lui Ewing – un tip rar de cancer care afectează oasele sau țesuturile din jurul oaselor. Până la 23 de ani, Aless fondase deja două companii – o agenție numită Polar Marketing și Celebrize.

Dar în cele trei luni care au precedat diagnosticului său, Ana a spus pentru My House că Aless a suferit dureri de stomac – despre care medicii au presupus inițial că s-ar datora unei gastroenterite.

După ce a intrat în spital pentru niște analize, medicii i-au găsit o tumoare în timpul unei intervenții chirurgicale de urgență – iar medicii i-au permis Anei și lui Alessandro Lecquio să-i dea trista veste fiului lor.

Deși echipa medicală avea inițial speranța că tumoarea este benignă, o biopsie a relevat că este de fapt malignă.

Ana și-a amintit: „M-au sunat și mi-au spus că tumoarea este rea și foarte agresivă. Atunci mi-am spus să nu plâng și să fiu puternică. Să luptăm acum. Eram puternică acolo când fiul meu avea nevoie de mine, nu acum”.

Tot pe Instagram, prin postări făcute de la începutul acestui an, Ana a explicat cum ea și fostul ei partener s-au unit pentru a-l sprijini pe Aless de-a lungul scurtei sale vieți.

Ea a mărturisit: „Fiul meu și-a adorat părinții la fel de mult cum l-am iubit și noi. Și dacă există un lucru pe care nu-l regret în viața mea este să nu pun despărțirea mea de Alessandro pe primul loc, astfel încât el să fie mereu în viața fiului meu.

Am fost extrem de norocoasă să adun milioane de momente minunate cu fiul meu și fiul meu cu tatăl său”.

Potrivit revistei „Hola!”, Aless a petrecut șapte luni primind tratament experimental la spitalul „Memorial Sloan Kettering Cancer Center” din New York.

Din păcate, Aless a pierdut lupta cu cancerul în mai 2020 și i-a lăsat pe cei doi părinți devastați.

La acea vreme, tot pe Instagram, Ana a scris: „Viața mea s-a stins”. În memoria fiului ei, nefericita mamă a creat „Fundația Aless Lequio”, cu scopul de a strânge bani pentru cercetarea cancerului în Spania.