O femeie a fost îmbarcată într-un avion greșit și a ajuns în altă țară. „A fost un șoc, mi-a fost foarte frică!”

O femeie în vârstă de 83 de ani a fost îmbarcată într-un avion greșit la Aeroportul Nürnberg din Germania și a ajuns în Albania, deși avea bilet spre Grecia, conform publicației inFranken.de.

Potrivit sursei citate, incidentul s-a petrecut miercuri, 22 mai 2024. Femeia, care folosește un scaun cu rotile, intenționa să zboare către Atena, capitala Greciei, unde trebuia să fie întâmpinată de fiul său.

Fiica pasagerei, profund afectată de incident, a declarat pentru presa germană: „A fost un șoc! Mi-a fost foarte frică pentru mama mea.”

Ea a explicat că mama sa nu vorbește nici germană, nici engleză, motiv pentru care au apelat în prealabil la serviciile de asistență ale aeroportului, menite să faciliteze călătoriile pentru persoanele cu nevoi speciale.

Se pare că femeia a fost îmbarcată într-un avion greșit din cauza unei „nefericite succesiuni de circumstanțe” și a unor probleme de comunicare, conform declarațiilor oferite de Jan Beinßen, purtătorul de cuvânt adjunct al Aeroportului Albrecht Dürer.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Confirmăm incidentul și îl regretăm profund”, a spus Beinßen.

După ce s-a aflat despre această greșeală, aeroportul a luat imediat legătura cu familia pasagerei, atât în scris, cât și telefonic, pentru a-și cere scuze și pentru a oferi asistență.

Jan Beinßen a adăugat că au fost oferite soluții rapide pentru transportul femeii și pentru reprogramarea zborului.

De asemenea, a fost propusă o despăgubire financiară pentru toate costurile suportate, urmând ca valoarea exactă să fie stabilită împreună cu familia.

„Ne cerem din nou scuze pentru acest incident unic și rămânem în contact cu familia afectată”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

În prezent, aeroportul investighează intern circumstanțele exacte ale erorii pentru a preveni repetarea unor astfel de situații.