O femeie a născut în microbuz, în timp ce se întorcea din străinătate

Într-un microbuz care se îndrepta din Germania spre Republica Moldova, un eveniment neașteptat a transformat o călătorie obișnuită într-un moment de neuitat pentru pasageri. O femeie a născut un băiețel perfect sănătos, la puțin timp după ce microbuzul a plecat din Berlin spre Chișinău.

Evenimentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri, 12 aprilie. Femeia moldoveancă se întorcea acasă după o vizită la rude, menționează TVR Moldova.

Ea început să aibă contracții puternice când microbuzul se afla în zona orașului Leipzig, după aproximativ trei-patru ore de călătorie.

„La urcare totul părea normal, dar contracțiile au început brusc și a devenit evident că va naște foarte curând”, a explicat Eugenia Gherman, administratorul companiei de transport.

Șoferii microbuzului au reacționat prompt, oprind la prima parcare disponibilă pentru a solicita ajutor medical.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În microbuz călătoreau mai mulți bărbați și două femei

Înainte de sosirea ambulanței, o altă pasageră, singura femeie din microbuz în afară de viitoarea mamă, a asistat la naștere.

„Nașterea a decurs atât de repede încât băiețelul era deja născut când au ajuns medicii”, a adăugat Eugenia Gherman.

Echipa medicală germană sosită la fața locului a transportat mama și nou-născutul la spital. Medicii au confirmat că atât mama cât și copilul sunt în stare bună de sănătate.

„Totul este bine, ei se simt bine”, a transmis administratorul firmei de transport, precizând că familia femeii care a născut a mulțumit companiei de transport pentru sprijinul acordat în timpul acestui eveniment neobișnuit.

„Este prima dată în cei opt ani de activitate ai companiei când se întâmplă un astfel de eveniment. A fost o experiență unică pentru toți cei implicați”, a concluzionat Eugenia Gherman.

Se așteaptă ca mama și nou-născutul să fie externați curând, continuându-și apoi călătoria spre casă.