O femeie a născut într-un avion care zbura spre Italia. Copilul a venit pe lume pe coridorul aeronavei

Un eveniment neobișnuit și emoționant a avut loc la bordul unui avion care provenea de la Dubai și se îndrepta spre aeroportul Malpensa din Milano, când o femeie a dat naștere unui copil în timp ce aeronava era în zbor.

Proaspăta mămică a născut pe coridorul dintre scaune.

La scurt timp după aterizarea avionului la Milano, echipe de medici și asistenți neonatologi de la Spitalul Del Ponte, aparținând rețelei medicale Asst Sette Laghi, au intervenit rapid.

Cu ajutorul unei ambulanțe special echipate, cunoscută sub numele de „ambulanza-nursery-terapia intensiva”, aceștia au furnizat îngrijirile necesare atât nou-născutului, cât și mamei.

Ambii se află într-o stare de sănătate bună și au fost transportați la Spitalul Filippo Del Ponte din Varese pentru monitorizare suplimentară.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Detalii furnizate de reprezentanții spitalului menționează că nou-născutul este băiețel, are o greutate de aproape 3 kilograme și pare să fi fost născut la termen.

Cum a fost posibil ca mamei să i se permită să urce la bord într-un moment atât de avansat al sarcinii?

Nașterile în timpul zborului cu avionul sunt extrem de rare. Motivul? Companiile aeriene au reguli şi protocoale menite să protejeze femeile gravide și să împiedice o eventuală naștere la altitudine. Cu toate acestea, au existat destule cazuri de copii care au venit pe lume în… aer.

Regulile variază în funcție de compania aeriană.

În cazul de față, investigațiile sunt în curs de desfășurare, iar autoritățile competente vor lua măsurile necesare pentru a clarifica circumstanțele care au condus la această situație neobișnuită.