O femeie a vândut casa și i-a dat banii unui escroc cunoscut pe internet. „Nu l-am întâlnit niciodată personal”

O femeie în vârstă de 75 de ani din Statele Unite a devenit victima unei înșelătorii romantice, pierzând aproape 100.000 de dolari după ce a vândut casa în care locuia pentru a trimite banii unui bărbat pe care l-a cunoscut pe Facebook.

Relația dintre cei doi a început în martie, pe platforma de socializare, și a devenit „serioasă” într-un timp scurt.

Bărbatul, despre care nu se știe prea multe, a început să-i ceară bani femeii, exclusiv în numerar, conform documentelor de poliție citate de sursă.

În total, victima a trimis aproximativ 95.000 de dolari prin UPS și FedEx către o adresă din Nebraska, bani obținuți din vânzarea casei sale. „Nu l-am întâlnit niciodată personal”, a declarat femeia.

Aceste tipuri de înșelătorii romantice sunt din ce în ce mai frecvente în Statele Unite. Conform unui raport anterior al Insider, în ultimul an, americanii au pierdut 1,3 miliarde de dolari în mâinile escrocilor care se prefac a fi parteneri romantici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Stacey Wood, un expert în neuropsihologie, a explicat că escrocii profită de singurătatea oamenilor, construiesc o relație romatincă și apoi cer bani. „Poate dura și șase luni până când cer bani. Mai întâi le câștigă încrederea”, a spus Wood.

Într-un caz similar, poliția a arestat o femeie pentru că a înșelat un bătrân în vârstă de 87 de ani cu 2,8 milioane de dolari pe un site de întâlniri online.

Peaches Stergo, așa cum a fost identificată femeia, a folosit economiile bătrânului pentru a cumpăra o casă, un apartament, o barcă și mai multe mașini, inclusiv un automobil Corvette și un Suburban.