O femeie care a câștigat la loto și a ascuns asta de soțul ei, obligată să-i dea toți banii după divorț

Un tribunal din Los Angeles (California) a ordonat americancei Denise Rossi, în vârstă de 49 de ani, să-i plătească fostului său soț, Thomas Rossi, în vârstă de 65 de ani, suma de 1,3 milioane de dolari pe care a câștigat-o la loterie, deoarece a ținut secret acest câștig în timpul divorțului lor.

După cum relatează Los Angeles Times, Comisia Loteriei de Stat din California a confirmat că Denise a câștigat suma menționată la data de 28 decembrie 1996.

La doar 11 zile după aceea, femeia a solicitat divorțul de soțul ei, cu care a fost căsătorită 25 de ani de căsnicie.

unlucky-lottery-players-denise-rossi

Judecătorul Richard Denner a declarat că Denise Rossi a încălcat legea de partaj al bunurilor și a acționat din motive de fraudă sau răutate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El și-a bazat decizia pe o depoziție în care Denise a recunoscut că și-a ascuns câștigul pentru că nu voia ca fostul ei soț „să pună mâna pe el”.

„Mi-am dorit să ies din această relație de ani de zile”, a explicat într-un interviu telefonic. Ea a dat vina pe necunoașterea ei cu privire la lege, pentru că a pierdut toți banii.

În cei 25 de ani de căsnicie, Thomas nu a consultat niciodată un consilier matrimonial, nu și-a înșelat niciodată soția și nu s-a îndoit de o relație atât de strânsă cu soția sa, cu care împărțea până și periuța de dinți electrică, după spusele lui.

Atunci când Denise a cerut divorțul din senin și cât mai rapid, el a rămas de-a dreptul șocat. Apoi și-a dat seama de ce.

Thomas a aflat despre câștig la mai bine de doi ani după divorț, când a primit o scrisoare ajunsă din greșeală în cutia sa poștală.

În plic se afla o solicitare din partea firmei Statewide Funding care plătea sume forfetare pentru câștigurile la loterie.

Scrisoarea, adresată fostei sale soții, preciza că firma respectivă „a ajutat sute de câștigători la loterie ca tine din toată țara să primească o sumă forfetară pentru valoarea actuală a viitoarelor lor plăți anuale la loterie”.

În plus, soțul părăsit a aflat că Denise a mers atât de departe încât a trimis toate cecurile primite de la loterie la adresa mamei sale din localitatea Pleasant Hill, California de Nord.

„Cred că s-a scărpinat în cap o vreme, întrebându-se dacă așa ceva poate fi adevărat”, a spus avocatul lui Thomas, Mark Lerner din Brentwood.

Clientul său a obținut o ordonanță judecătorească câteva zile mai târziu. El a subliniat că finanțele sale instabile după divorț au făcut ca secretul fostei sale soții să fie „și mai dezamăgitor” pentru el.

Ca parte a sentinței, Denise va trebui să-i plătească fostului soț 20 de rate anuale a câte 66.800 de dolari fiecare.

Avocatul femeii, Connolly Oyler din Santa Monica, a calificat decizia judecătorului drept „foarte punitivă”.

Denise și alți cinci colegi dintr-o firmă de design vestimentar unde lucra au pus bani în comun pentru a juca un bilet la loterie, au câștigat și au împărțit apoi 6,6 milioane de dolari, potrivit mărturiei lui Denise.

Avocatul ei a precizat că clienta sa ar fi avut șansa să păstreze jumătate din câștig, dacă i-ar fi mărturisit totul soțului în timpul procesului de divorț.

„Aș fi putut argumenta cu succes că era proprietatea ei separată. Sau ne-am fi certat și am fi ajuns la o oarecare înțelegere. Dar judecătorul s-a supărat și i-a dat totul soțului”, a fost de părere Oyler.

În disperarea ei de a-și păstra câștigul, Denise a spus în instanță că biletul de loterie a fost un cadou de la un coleg de muncă.

Judecătorul nu a fost de acord cu ea și a stabilit ca întreg câștigul de la loterie să-i fie dat fostului soț.

Lerner, avocatul lui Thomas, a destăinuit că clientului său i-au dat lacrimile când judecătorul Denner și-a anunțat hotărârea în instanță.

La rândul ei, Denise a recunoscut că a fost uluită de sentință și că deja se gândește la următoarea sa mișcare legală.

„Da, va fi un recurs”, a precizat avocatul ei, în timp ce avocatul lui Thomas a explicat că el ar numi-o altfel: karma.

„Poate că oamenii se vor gândi de două ori la ascunderea bunurilor în timpul partajului”, a spus Lerner, în timp ce judecătorul Denner a conchis: „Morala poveștii: se merită să fii sincer de la început!”