O femeie care s-a dat drept badantă a jefuit o bătrână din Italia cu ajutorul unei complice. Căutate de poliție

O femeie în vârstă de 90 de ani din zona Castelli Romani, regiunea Lazio, a fost înșelată de o falsă îngrijitoare și complicele acesteia, care i-au furat bani și bijuterii din aur.

Femeia a căzut pradă unei scheme bine puse la punct în care escrocii au reușit să pătrundă în locuința ei și să o jefuiască, informează Roma Today.

Faptele s-au petrecut în localitatea Albano Laziale, când bătrâna se întorcea acasă și a fost abordată de o femeie care s-a prezentat drept îngrijitoarea vecinei de la etajul superior.

Aceasta a pretins că i-a căzut un cercel pe balconul victimei în timp ce făcea curățenie și a cerut să intre în locuința bătrânei pentru a-l recupera.

Deși inițial bătrâna a avut îndoieli în legătură cu intențiile femeii, aceasta a reușit să o convingă să o lase să intre în casă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată ajunsă în interior, femeia care se dădea drept îngrijitoare a lăsat probabil ușa deschisă pentru a-i permite complicei sale să intre în apartamentul.

Complicea, intrată pe ascuns, a furat aproximativ 500 de euro, aur și bijuterii, iar falsa îngrijitoare, după ce a pretins că și-a recuperat cercelul căzut pe balcon, a părăsit locuința.

Bătrâna a realizat că a fost înșelată doar după ce a intrat în dormitorul său. Ulterior, a sunat la fiicele ei și la numărul de urgență 112.

Carabinierii din Albano Laziale au sosit la fața locului și au ascultat povestea bătrânei, demarând o anchetă pentru ale identifica și prinde pe cele două infractoare.