O femeie credea că poartă un inel cu cenușa soțului decedat, dar corpul încă nu fusese incinerat. Peste 35 de familii înșelate cu bijuterii false

O femeie din orașul Hull din Marea Britanie a trăit o experiență înfricoșătoare după ce a fost informată de poliție că trupul soțului ei decedat în iulie anul trecut, pe care credea că l-a incinerat și cu cenușa și-a creat un inel în amintirea lui, se afla de fapt încă în frigiderul unei agenții de pompe funebre.

Aceasta descoperire șocantă a venit în urma unei verificări a poliției din Hull, ca răspuns la numeroasele plângeri privind nereguli în gestionarea cadavrelor de către agenția Legacy, relatează The Independent.

Transformarea cenușii unui om decedat într-un inel sau alte forme de bijuterii comemorative este un proces care implică tehnici speciale.

În esență, acest proces transformă carbonul din cenușa rămășițelor incinerate în diamante sintetice, care pot fi apoi montate în inele sau alte bijuterii.

photo_2024-03-14_21-53-40
Sursa foto: The Independent

În cazul de față, femeia, care credea că poartă pe deget un inel cu cenușa soțului, a descoperit că el de fapt nici nu fusese încă incinerat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După moartea soțului ei, în iulie 2023, văduva și alte rude, inclusiv fiica și nepoata sa, plătiseră o sumă substanțială de bani pentru ca cenușa lui să fie transformată într-o bijuterie de cristal.

Vestea șocantă că bărbatul nu fusese de fapt incinerat și se afla în frigiderul agenției, a venit în urma unei verificări a poliției din Hull, ca răspuns la numeroasele plângeri privind nereguli în gestionarea cadavrelor de către agenție.

În timpul unui apel telefonic tulburător, un ofițer de poliție i-a comunicat femeii vestea, spunând: „Doamnă, s-a întâmplat ceva cu adevărat teribil. Trupul soțului dumneavoastră se află încă în frigiderul agenției de pompe funebre”.

Consternată, femeia a întrebat printre lacrimi: „Dacă nu este a lui, a cui este cenușa pe care o port mereu cu mine?”. Din păcate, nimeni nu i-a răspuns la această întrebare.

Poliția a descoperit nereguli în gestionarea a peste 35 de corpuri, ceea ce a dus la arestarea responsabililor agenției, o femeie de 23 de ani și un bărbat de 46 de ani, care ulterior au fost eliberați pe cauțiune, în așteptarea unor investigații suplimentare.

Povestea, pentru toate celelalte familii, era similară, credeau că poartă cu ei o bijuterie, uneori foarte costisitoare, creată din cenușa unui om drag lor, dar în realitate corpurile erau încă în frigider.

Distribuie acest articol