O femeie din Italia a încercat să fure averea de 3 milioane de euro a unei bătrâne decedate, folosind un testament fals

O femeie în vârstă de 65 de ani a fost trimisă în judecată la Genova, în Liguria, fiind acuzată că a încercat să intre în posesia averii unei bătrâne decedate, estimată la aproximativ trei milioane de euro, folosind un testament fals.

Totul a început când femeia s-a prezentat la banca unde bătrâna își ținea economiile, cu un testament care pretindea că ea este unica beneficiară a moștenirii, informează Fanpage.

Directorul băncii, suspectând o fraudă datorită circumstanțelor neobișnuite ale testamentului, i-a contactat pe nepoții defunctei, care au pus imediat sub semnul întrebării veridicitatea documentului.

Expertizele ulterioare au confirmat fără dubiu că testamentul era fals. Procuratura din Genova a preluat cazul, iar investigațiile au scos la iveală că femeia nu doar că nu avea o relație apropiată cu bătrâna, dar de fapt nici măcar nu o cunoștea bine, contrar afirmațiilor sale că s-ar fi întâlnit în parc de două ori.

Femeia a povestit anchetatorilor și în instanță că s-a întâlnit întâmplător cu bătrâna în vara anului 2017, în parcul Villa Scassi din Genova Sampierdarena.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ea a susținut că bătrâna s-a oferit spontan să o ajute după ce a văzut-o plângând din cauza unei despărțiri și că într-un gest de compasiune neobișnuit, bătrâna ar fi decis să-i lase întreaga avere.

Aceste afirmații au fost, însă, rapid demontate atât de expertiza tehnică, cât și de investigațiile care au arătat că bătrâna suferea de afecțiuni care o țineau imobilizată la domiciliu, fiind îngrijită 24 de ore din 24 de două badante, și era extrem de precaută cu străinii după o experiență negativă cu o fraudă anterioară.

Anchetatorii au descoperit numeroase contradicții în relatarea inculpatei, de la descrierea inexactă a locurilor întâlnirii până la erori în numărul de telefon al bătrânei.

În proces, acuzația a cerut o pedeapsă de un an de închisoare, sugerând că femeia ar fi avut complici care au contribuit la elaborarea documentului fals.

Avocatul femeii a încercat să atenueze situația, susținând că inculpata nu știa de falsitatea testamentului.

Cazul este în continuare în atenția autorităților judiciare din Genova, așteptându-se o decizie finală în săptămânile următoare.