O femeie din Italia s-a trezit cu un șarpe în casă. S-a ascuns printre haine

O femeie din localitatea Fonte Nuova, provincia Roma din Lazio, a trăit momente de groază în seara zilei de joi, 31 august 2023, când un șarpe a pătruns în locuința sa.

Ea a sunat la 112 și a fost trimisă astfel o echipă la domiciliul femeii pentru a prinde reptila.

Acest incident neobișnuit a venit pe fondul unei creșteri a numărului de reptile observate în mediile urbane, în special în capitala italiană, relatează ziarul Il Messaggero.

1200-20230902151747
„Biacco” este numele în italiană a acestei specie de șarpe. Sursă foto: enpamilano.it.

Șarpele, care nu este veninos și face parte din familia Colubridelor, cu o lungime de aproximativ 50 de centimetri, a fost găsit abia după o oră de căutări.

„A fost un efort mare. A trebuit să scoatem fiecare articol de îmbrăcăminte, dar am reușit să prind șarpele. L-am prins cu mâinile și m-a mușcat”, a povestit etologul Andrea Lunerti, cel care a intervenit pentru a captura reptila și pentru a asigura locuința.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu puteam pierde timp: șarpele ar fi putut să se ascundă în alte locuri, făcând dificilă recuperarea sa.

Trebuie să fim atenți să nu lăsăm niciodată ușile deschise și să folosim plase de țânțari. Reptilele sunt atrase, în special în această perioadă, de locuințe în căutare de pradă mică”, a mai subliniat Lunerti.

Acest incident vine în contextul unei creșteri a numărului de serpi apăruți în locuințele oamenilor din Roma și împrejurimi.

„Este perioada de reproducere. Ouăle se sparg și apar puii care ajung să se infiltreze peste tot, în special în zonele populate bogate în șopârle”, a transmis expertul.

De asemenea, Lunertiatenționează că nu trebuie să încercăm să prindem sau să omorâm serpii pe cont propriu.

„Mușcătura acestui șarpe, deși nu este veninoasă, este bogată în bacterii care pot provoca infecții serioase. În plus, uciderea unui șarpe este un delict penal”, a concluzionat el.