O fetiță a murit mușcată de șarpe. Mama a dus-o în brațe șase km, după ce ambulanța le-a abandonat la jumătatea drumului

Dhanushka, o fetiță de numai 18 luni din India, și-a pierdut viața din cauza mușcăturii unui șarpe, deoarece nu a putut ajunge în timp util la cel mai apropiat spital din cauza lipsei drumurilor rutiere adecvate.

După cum relatează publicația indiană NDTV, mama fetiței a fost nevoită să parcurgă pe jos nu mai puțin de șase kilometri în urcarea unei pante, cu copilul în brațe, după ce ambulanța le-a abandonat la jumătatea drumului pentru că nu a mai putut înainta.

1200-2023052911191 (13)

Rudele copilei au făcut acuzații potrivit cărora absența unui drum rutier circulabil a cauzat o întârziere evidentă în ajungerea la spital și a împiedicat în final intervenția medicală în timp util.

Kumaravel Pandian, colectorul districtului Vellore (colectorul acționează ca magistrat de district pentru menținerea ordinii și a legii în jurisdicția sa) a informat publicația NDTV că o mini-ambulanță era disponibilă la poalele dealurilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Iar dacă familia ar fi contactat lucrătorii ASHA (activiști de sănătate comunitară), primul ajutor ar fi fost imediat acordat copilului. Colectorul a mai precizat că părinții au neglijat să contacteze lucrătorii ASHA, optând în schimb să călătorească cu motocicletele.

„Deja se depun eforturi pentru construirea unui drum în zona locuită de aproximativ 1.500 de locuitori răsfirați. Au fost depuse online cererile necesare de defrișare de la Direcția Silvică”, a explicat colectorul. Poliția localității Annaikattu a înregistrat dosarul în cadrul secțiunilor relevante.

Annamalai, liderul partidului BJP din Tamil Nadu, a condamnat tragicul incident și a spus că guvernul statului este pe deplin responsabil de moartea fetiței.

El a declarat: „Incidentul Vellore este profund supărător, în care un copil de un an și jumătate a murit de la o mușcătură de șarpe din cauza indisponibilității drumurilor adecvate, împiedicând spitalizarea la timp. Condoleanțe părinților copilului”.

„Moartea unui copil rezultată din absența unei infrastructuri rutiere adecvate este inacceptabilă. Este și mai descurajant faptul că părinții au fost nevoiți să parcurgă kilometri purtând trupul neînsuflețit al copilului. Aceasta este culmea suferinței pe care nimeni nu ar trebui să o îndure”, a conchis liderul BJP.