O fetiță a riscat să-și piardă viața la dentist, când un ac i-a ajuns în creier

O vizită la dentist a devenit un coșmar pentru o familie din Barcelona. Sara, o fetiță de numai patru ani, a fost supusă unei proceduri de rutină pentru tratarea unei carii dentare, moment în care un incident neașteptat a pus viața micuței în pericol.

Intervenția, care trebuia să fie simplă, a luat o întorsătură dramatică atunci când acul de anestezie utilizat a dispărut brusc în gura fetiței, relatează publicația El Pais.

Acul s-a blocat inițial în partea inferioară a maxilarului și, în ciuda eforturilor medicilor de a-l extrage, acesta a migrat, ajungând până în creierul fetiței.

Situația a necesitat măsuri urgente, iar Sara a fost transferată rapid la spitalul San Joan de Déu. Acolo, o echipă de 22 de specialiști, incluzând neurochirurgi, chirurgi maxilo-faciali, anestesiști și radiologi, a intervenit printr-o operație de urgență, care a durat între patru și cinci ore.

Intervenția a fost realizată cu ajutorul tehnologiei de neuronavigație, esențială pentru localizarea și extragerea acului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
photo_2024-04-21_13-22-58
Sara. Sursa foto: ABC Noticias

Cu toate că operația a fost una de mare risc, echipa medicală a demonstrat un profesionalism și o competență remarcabile:

„A fost o intervenție dificilă, dar colaborarea interdisciplinară a fost cheia succesului nostru”, a declarat unul dintre medicii implicați.

Reușita lor a fost întâmpinată cu aplauze în sala de operație, medicii și părinții împărtășind un profund sentiment de ușurare.

Astăzi, Sara se află în afara oricărui pericol, recuperându-se și revenind la viața normală.

Incidentul subliniază importanța supravegherii atente și a pregătirii în orice procedură medicală, chiar și în cele aparent banale, precum tratamentul unei carii.