O fetiță s-a născut aproape moartă în timpul unui zbor cu avionul, dar trei medici aflați printre pasageri i-au salvat viața

La bordul unui avion care survola Mexicul și se îndrepta spre Statele Unite ale Americi, trei medici au devenit eroi după ce au ajutat o adolescentă însărcinată să nască o fetiță, într-un moment plin de tensiune și emoție.

Abigail Amoretti, în vârstă de numai 17 ani, a urcat la bordul zborului Avianca El Salvador TA450 la Aeroportul Internațional Augusto C. Sandino din Managua, Nicaragua, și voia să călătorească spre Aeroportul Internațional Miami din SUA.

mama-17ani-avion-20230530
Abigail Amoretti, 17 ani, a fost nevoită să nască în avion, fiind în cea de-a șaptea lună de sarcină.

Cursul zborului s-a schimbat în mod neașteptat însă atunci când pilotul a fost nevoit să redirecționeze avionul spre Aeroportul Internațional Cancún.

Dr. Raquel Rodríguez, de asemenea din Nicaragua, a intervenit prompt când a auzit-o pe Abigail, care era în a șaptea lună de sarcină, gemând de durere în toaleta avionului, în timp ce se aflau în zbor la 10.000 de metri altitudine.

Conform Nuevo Radio Ya, citate de ziarul britanic Daily Mail, Rodríguez a întins câteva pături pe culoarul avionului și a ajutat-o pe Abigail să se întindă pe jos. A observat apoi că funiculul ombilical al bebelușului ieșea deja din uter.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ajutorul a sosit și din partea dr. Suamy Bermúdez, de origine honduriană, care a preluat nașterea dificilă. În momentul în care fetița a venit pe lume, aceasta stătea complet nemișcată și era neagră la față.

„A fost cea mai grea parte. Doctorul a trebuit să caute manevre pentru a scoate capul”, a mărturisit dr. Rodríguez.

copil-avion-20230530
Micuța a fost salvată de cei trei medici eroi.

Medicii au observat că nou-născuta nu avea semne vitale, iar Rodríguez a început imediat resuscitarea prin respirație gură la gură, în timp ce unul dintre cei doi medici a început masajul cardiac.

După câteva minute tensionate, fetița a început să respire singură, iar primul ei plâns a înviorat atmosfera din avion.

Rodríguez a explicat: „Când fetița era roz și respira singură și făcea mișcări cu gurița ei mică, a trebuit să separăm placenta”.

Continuarea zborului spre Miami nu a fost o opțiune, fiind la mai mult de o oră distanță, în timp ce Cancún era la numai 40 de minute. Deși s-au confruntat cu o furtună pe parcurs, au reușit să ajungă fără alte incidente.

Rodríguez a rămas alături de micuță și mama ei până când paramedicii au intrat în avion pentru a le transporta de urgență la Spitalul General Cancún, unde ambele se află acum în stare stabilă.

doctori-avion-20230530
Doi dintre cei trei medici care au salvat viața fetiței.

Pe coridoarele avionului s-au auzit aplauzele pasagerilor care încurajau mama transportată în scaun cu rotile, în timp ce un paramedic purta fetița învelită într-o pătură de urgență.

Duminică, Amoretti a postat pe Facebook un mesaj emoționant de mulțumire pentru toți cei care s-au rugat pentru ea și micuța ei:

„Mulțumesc foarte mult tuturor persoanelor care s-au rugat și m-au pus pe mine și pe fetița mea în mâinile lui Dumnezeu.

Fetița este un pic delicată, dar pentru Dumnezeu nimic nu este imposibil. El ne-a avut în grijă și cu ajutorul lui Dumnezeu voi ieși curând din această etapă atât de dificilă din viața mea”.

copil2-avion-20230530
Fetița este bine acum.

Într-un spațiu neconvențional, cu resurse limitate și cu o sarcină deosebit de dificilă, acești trei medici au dovedit curaj, profesionalism și compasiune de excepție, reușind să salveze două vieți și să aducă pe lume un mic miracol la 10.000 de metri înălțime.

Distribuie acest articol