O îngrijitoare româncă a furat 240.000 de euro din contul bătrânei asistate

O văduvă de origine engleză, în vârstă de 92 de ani și care locuiește în orașul spaniol Mallorca, a denunțat o femeie de naționalitate română, care i-a fost îngrijitoare timp de zece ani, acuzând-o că a furat 240.000 de euro din contul ei.

vaduva-engleza-20230916
Bătrâna pe care femeia româncă o îngrijea. Sursă foto: Captură video okdiario.es.

Faptele vor fi judecate în luna octombrie a acestui an, dar datează din luna aprilie 2023, când pensionara A. K. (inițialele numelui), fiind o persoană fără familie și bolnavă, care nu știe să efectueze transferuri bancare, plăți online sau să folosească aplicațiile bancare și care nici măcar nu a folosit cardurile sale de ani de zile, a primit un apel de la banca sa prin care era informată că contul său prezenta un debit.

Această situație a lăsat-o perplexă pe bătrână, relatează publicația spaniolă Ok Diario, deoarece avea în acel cont peste 300.000 de euro, sumă rezultată din vânzarea casei sale în februarie 2022. Prin urmare, ar fi trebuit să aibă un sold suficient în contul său bancar.

După ce persoana vătămată s-a prezentat la banca sa pentru a clarifica situația, în ciuda problemelor grave de sănătate cu care se confruntă, și a explicat că ea nu folosește cardurile bancare, servicii bancare online, etc., operând doar în numerar, banca a observat că numărul de telefon înregistrat pentru operațiunile online era cel al îngrijitoarei sale, aceasta din urmă operând fără consimțământul sau cunoștința victimei.

De altfel, îngrijitoarea a recunoscut ulterior faptele și că a efectuat diferite plăți prin numeroase platforme online.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceste plăți au fost efectuate fără cunoștința sau consimțământul pensionarei și au fost autorizate de pe numărul de telefon al îngrijitoarei, fiind asociat cu operațiunile online.

Reprezentanta legală a victimei a cerut instanței ca, având în vedere vârsta avansată și starea delicată de sănătate, care a fost agravată de șocul cauzat de înșelătoria îngrijitoarei, procesul judiciar să fie accelerat.

În plus, a cerut retragerea imediată a pașaportului sau a oricărui document necesar pentru călătorie al româncei, deoarece există un risc de fugă.

De asemenea, a solicitat blocarea preventivă a soldurilor și depozitelor din contul bancar al îngrijitoarei, care a locuit cu ea timp de trei ani de la moartea soțului său, pentru a se asigura că aceasta nu extrage nicio sumă în scopul evitării plății sumei înșelate.