O îngrijitoare s-a dus la bancă cu cadavrul unui bătrân și a încercat să obțină un împrumut simulând semnătura lui

O femeie a fost arestată în după-amiaza zilei de marți, 16 aprilie 2024, după ce a încercat să obțină un împrumut ducând cadavrul unui bătrân la bancă și să simuleze semnătura acestuia.

nunes-1213121
Femeia braziliană în bancă, împreună cu cadavrul.

Incredibilele scene s-au petrecut într-o bancă din Bangu, un cartier din zona vestică a Rio de Janeiro, Brazilia, relatează Daily Mail.

Incidentul neobișnuit a început când Erika de Souza Vieira Nunes, în vârstă de 31 de ani și care s-a prezentat ca fiind nepoata și îngrijitoarea bătrânului, a fost surprinsă de angajații băncii în timp ce încerca să-i țină capul ridicat bărbatului decedat, pe nume Paulo Roberto Braga și în vârstă de 68 de ani, insistând ca acesta să „semneze” documentele necesare.

Un angajat al băncii, martor la scena bizară, a confruntat-o pe Nunes spunându-i: „Nu cred că acest lucru este legal. El nu arată bine. Este foarte palid.”

Femeia, în schimb, a răspuns: „El este așa”. A continuat apoi să-i vorbească cu cadavrul: „Dacă nu te simți bine, te pot duce la spital. Vrei să te întorci la spital din nou?”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Scenele înregistrate pe camerele de supraveghere o arată pe Nunes încercând să-i plaseze un stilou între degete decedatului și să-l convingă să semneze, în timp ce capul acestuia se legăna înainte și înapoi, până când ea a preluat controlul complet, ținându-l de gât.

„Semnează aici și încetează să-mi mai dai dureri de cap”, i-a spus ea, întâmpinând tăcerea logică a bărbatului.

ATENȚIE: Imaginile video de mai jos vă pot afecta emoțional.

Paramedicii chemați la fața locului au confirmat că Braga murise cu câteva ore înainte de a fi adus la bancă. Poliția, alertată de angajații băncii, a arestat-o pe Nunes la locul faptei.

În prezent, autoritățile verifică imaginile de pe camerele de supraveghere interioare și exterioare pentru a determina dacă îngrijitoarea a avut complici în tentativa de fraudă organizată.

Șeful poliției, Fabio Luiz, a confirmat și el că Braga era deja decedat când a fost adus la bancă și a subliniat că ancheta continuă pentru a identifica alți membri ai familiei și pentru a afla dacă acesta era în viață când împrumutul a fost contractat și care este data exactă a acestuia.

Valoarea împrumutului se ridică la 17,000 de reali brazilieni, aproximativ 3.000 de euro.

Incidentul din Brazilia aduce aminte de un caz similar din Irlanda, unde doi bărbați au fost condamnați în iulie anul trecut pentru tentativa de a folosi cadavrul unui bărbat pentru a scoate pensia acestuia la un oficiu poștal din orașul Carlow, în ianuarie 2022.

Declan Haughney, în vârstă de 41 de ani, și Gareth Coakley, de 37 de ani, au fost condamnați la doi, respectiv un an și jumătate de închisoare, după ce au fost surprinși pe camerele de supraveghere târând corpul neînsuflețit al lui Peadar Doyle, 66 de ani, de la domiciliul acestuia până la oficiul poștal.